Vakantiestreken

Welkom bij Frankrijk Puur, jouw reisgids voor het verkennen van de prachtige bestemmingen in Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar adembenemende natuur, historische steden, pittoreske dorpjes of culinaire hoogstandjes, Frankrijk heeft het allemaal te bieden. Met een rijke geschiedenis, diverse landschappen en een schat aan culturele ervaringen, is Frankrijk een land dat voor iedereen iets te bieden heeft.

Onze missie bij Frankrijk Puur is om jou te inspireren en te informeren over de meest betoverende plekken in dit prachtige land. Ben je een avontuurlijke reiziger die graag buiten de gebaande paden gaat? Of een liefhebber van gastronomie die de lokale keuken wil ontdekken? Of wil je het liefst ontspannen in de natuur met zo min mogelijk verplichtingen?

Met onze uitgebreide reisgidsen, wandelroutes, roadtrips en insidertips helpen we je om het meeste uit je reis naar Frankrijk te halen. Ontdek de romantische regio’s van Noord-Frankrijk, waar je kunt genieten van de charme van Normandië, de prachtige wijngaarden van de Elzas, of de indrukwekkende kathedralen van Île de France en Parijs. Verken het ruige landschap van de Franse Alpen, de glooiende heuvels van de Bourgogne, of de zonnige kust van de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk.

Maar Frankrijk is meer dan alleen zijn steden en landschappen. Het is ook een land van kunst, cultuur en traditie. Ontdek de rijke geschiedenis van steden als Lille, Toulouse, Marseille en Bordeaux, waar elke straat een nieuw verhaal te vertellen heeft. Geniet van de heerlijke gerechten en wijnen die Frankrijk wereldwijd bekend hebben gemaakt, en maak kennis met de lokale ambachtslieden en producenten die deze culinaire tradities in ere houden.

Of je nu een eerste keer bezoeker bent of een doorgewinterde Frankrijkliefhebber, Frankrijk Puur is jouw gids voor het ontdekken van de mooiste en meest authentieke ervaringen in dit betoverende land. Dus pak je koffer en laat je inspireren voor een onvergetelijke reis naar la douce France!

Welke streek ligt waar?

Even vergeten waar precies die ene streek in Frankrijk nu ook al weer ligt? We hebben een handig kaartje gemaakt met een overzicht van de meest populaire streken.