Formaten

Tags

Traditionele Ratatouille: Provençaalse groentestoofpot met rijke smaken

Wil je de zomer in huis halen dan heb je genoeg aan dit gerecht: een kleurrijke, smaakvolle ratatouille uit Zuid-Frankrijk. Deze groentenstoofpot eet je als bijgerecht of als hoofdgerecht, vergezeld van bijvoorbeeld stokbrood en vlees, zoals een merguez-worstje van de barbecue. Ratatouille stamt uit de regio rond Nice en de Provence. Het woord komt van …

Lees verder

Dentelles de Montmirail: Wandelen tussen de wijngaarden in de Provence

Een licht glooiend landschap, zanderige landweggetjes, stukken bos afgewisseld met lapjes grond waar de druivenranken strak in het gelid staan, en na een bocht plotseling een vergezicht op een curieuze rotsformatie, een langgerekte gekartelde rand die boven de bossen uitsteekt. Welkom in de streek van de Dentelles de Montmirail. Tussen Vaison-la-Romaine en Beaumes-de-Venise, ten westen …

Lees verder