Mooiste kloosters en abdijen

10 bekende plekken en bezienswaardigheden in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Niet gek dus dat zoveel mensen er ieder jaar weer naar toe gaan. Of je nu op zoek bent naar historische monumenten, charmante dorpen, prachtige landschappen of elegante steden, iedereen vindt er wel iets van zijn of haar gading. Hieronder staan ​​tien bekende plekken die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan het land.

  1. De Eiffeltoren: De Eiffeltoren, gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw, is een van de bekendste bezienswaardigheden van Frankrijk en staat symbool voor Parijs en het hele land. Het is een onvergetelijke ervaring om de toren te beklimmen en te genieten van het uitzicht over de stad.
  2. Het Louvre: Het Louvre is een museum in Parijs. Het is het grootste museum voor beeldende kunst ter wereld en staat bekend om haar uitgebreide collectie kunstwerken, waaronder de ‘Mona Lisa’ van Leonardo da Vinci en de ‘Venus de Milo’. Oorspronkelijk was het Louvre een kasteel en het werd in de zestiende eeuw omgebouwd tot koninklijk paleis. In de achttiende eeuw werd het museum geopend voor het publiek.
  3. Mont Saint-Michel: Mont Saint-Michel is een klooster op een eiland in de baai van Mont Saint-Michel op de grens van Normandië en Bretagne en is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk. Het biedt prachtige uitzichten op de oceaan en is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.
  4. Châteaux de la Loire: De Châteaux de la Loire zijn een reeks prachtige kastelen langs de rivier de Loire in het westen van Frankrijk. Deze kastelen zijn gebouwd tussen de veertiende en zestiende eeuw en zijn het resultaat van de bloeiende economie en politieke macht van het Franse koninkrijk in die tijd. De bekendste kastelen langs de Loire zijn Château de Chambord, Château de Chenonceau, Château de Azay-le-Rideau en Château de Blois. Deze kastelen zijn ontworpen als monumenten van koninklijke macht en rijkdom en zijn bekend om hun imposante grootte, prachtige architectuur en schitterend vormgegeven tuinen.
  5. Pont du Gard: De Pont du Gard is een Romeins aquaduct over de rivier de Gardon in Zuid-Frankrijk. Het is een van de meest indrukwekkende en best bewaard gebleven monumenten van de Romeinse architectuur en werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus. Het aquaduct had als doel water van de bronnen in de bergen naar de stad Nîmes te transporteren.
  6. Krijtrotsen bij Etretat: De krijtrotsen bij Étretat zijn de meest bekende en indrukwekkende kliffen langs de kust van Normandië in Frankrijk. Deze bijzondere rotsformaties, die uit witte krijt bestaan, steken op een imposante manier uit de azuurblauwe zee omhoog. De krijtrotsen van Étretat zijn al sinds de negentiende eeuw een inspiratiebron voor kunstenaars en schrijvers, en ze trekken nog steeds veel toeristen. De meest opvallende krijtrotsen zijn de “Falaise d’Amont” en de “Falaise d’Aval”.
  7. Dordognevallei: De Dordognevallei is een prachtige en afwisselende regio in het zuidwesten van Frankrijk. De Dordogne is een rivier die door deze regio stroomt, en de vallei wordt gekenmerkt door de schilderachtige dorpjes, de groene heuvels, de bossen, de wijngaarden en de prachtige kastelen die er te vinden zijn. Het gebied staat bekend om zijn schitterende natuur, de historische monumenten en de levendige cultuur en trekt elk jaar vele bezoekers. De Dordognevallei biedt tal van activiteiten voor toeristen, zoals wandelen, fietsen, paardrijden, kayakken, en het bezoeken van historische kastelen en burchten. Ook de lokale keuken is beroemd en heeft een breed scala aan smaken en producten, zoals truffels, foie gras en beroemde wijnen.
  8. Gorges du Verdon: De Gorges du Verdon is een prachtige kloof in het zuiden van Frankrijk, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. De kloof is ongeveer vijfentwintig kilometer lang en is een van de mooiste natuurgebieden in Frankrijk. De kloof heeft een dramatisch en indrukwekkend landschap, met hoge kalksteenwanden, smalle meren en een rivier, de Verdon, die door de kloof stroomt. De Gorges du Verdon is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar avontuur en natuur. Er zijn verschillende manieren om de kloof te verkennen, zoals wandelen, klimmen, varen en zwemmen. Ook zijn er verschillende bekende uitzichtpunten aan de weg langs de kloof.
  9. Colmar: Colmar is een stad in het noordoosten van Frankrijk, gelegen in de regio Grand Est. Het is bekend om zijn historische centrum, dat is gevuld met kleurrijke middeleeuwse huizen, charme en sfeer. Colmar is vaak beschreven als ‘een klein Venetië’ vanwege zijn vele grachten en bruggen. De stad is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van wijn, met de prachtige wijngaarden en vele wijnhuizen die er in de Elzas te bezoeken zijn.
  10. Vulkanen van de Auvergne: De vulkanen van Auvergne zijn een groep van actieve en uitgestorven vulkanen in het midden van Frankrijk, gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Deze vulkanen zijn lang geleden ontstaan en zijn vandaag de dag een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. De bekendste vulkanen in de Auvergne zijn de Puy de Dôme, de Puy de Sancy en de Puy Mary. Deze bergtoppen bieden prachtige uitzichten over de omgeving en zijn het perfecte uitgangspunt voor avontuurlijke wandelingen.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant