B

Bal’Aude, avontuurlijke trektochten door het land van de Katharen

Vallei van de Saint-Louis, een bijrivier van de Aude, uitzicht van de zuidflank van de Pech de Bugararch.

Wat vind je hiervan? Zorgeloos wandelend op avontuur in het zuiden van Frankrijk! Ontdek de bergachtige streken rondom mythische plekken als Puilaurens. Met Bal’Aude loop je van chambres d’hôtes naar chambres d’hôtes door een betoverend landschap vol met indrukwekkende natuur en eeuwenoude culturele schatten. Onderweg is er volop gelegenheid om je te verdiepen in de geschiedenis van de streek en te genieten van de culinaire specialiteiten.

Natuur, avontuur en ontdekkingen, dat is wat je gegarandeerd krijgt op een wandelreis met Bal’Aude. Het aanbod bestaat uit trektochten die elk een specifiek thema hebben. Ontdek bijvoorbeeld de befaamde kastelen uit de Katharentijd, met de trektocht Kastelen in het Katharenland. Deze wandeling voert je in zeven dagen van Cucugnan naar Puilaurens, waarbij je onder andere de gelegenheid krijgt om de burchten van Quéribus, Peyrepertuse en Puilaurens te bezichtigen. Ook loop je door de Gorges de Saint-Jaume, waar het water van het grillige riviertje Saint-Jaume zich tussen de rotsen door wringt.

De Pech de Bugarach, het hoogste punt van het land van Couiza.
De Pech de Bugarach, het hoogste punt van het land van Couiza.

Of kies voor de wandeling Natuur & Mysterie, een ontdekkingsreis door het land van Couiza. Hierbij loop je een rondwandeling van Quillan naar Rennes-les-Bains en Bugarach. Je duikt in het mysterie van Abbé Saunière in Rennes-le-Château en komt langs een geologische curiositeit: de Source de la Salz, een zoutwaterbron midden in de bergen. Ook kun je de Pech de Bugarach beklimmen, van waar je een weids uitzicht hebt over de omgeving, tot aan de Middellandse Zee.

De wandelingen van Bal’Aude zijn geschikt voor jong en oud en zijn te boeken vanaf twee deelnemers. Eventueel bestaat de mogelijkheid om de bagage tussen de accommodaties te laten vervoeren, zodat je zonder bepakking hoeft te lopen. De organisatie werkt samen met lokale chambres d’hôtes waardoor je verzekerd bent van originele, comfortabele en gemoedelijke onderkomens gedurende je trektocht.

Wil je meer weten over de trektochten van Bal’Aude? Neem dan een kijkje op de website. Hier vind je alle informatie over de wandelingen en kun je je direct inschrijven.

Tour Magdala te Rennes-le-Château, de privé bibliotheek van Bérenger Saunière.
Tour Magdala te Rennes-le-Château, de privé bibliotheek van Bérenger Saunière.

Het 12de eeuws kasteel van Arques.
Het 12de eeuws kasteel van Arques.

Cascade des Mathieux, waterval nabij Bugarach.
Cascade des Mathieux, waterval nabij Bugarach.

Dit is een gesponsord bericht. Ook een gesponsorde post over jouw camping, vakantiehuis of vakantiepark op FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!

CategorieënWandelen
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *