Auvergne-Rhône-AlpesPuy-de-Dôme

Auberge de la Moréno: geniet van streekgerechten bij de Puy de Dôme

Ga je binnenkort naar de Puy de Dôme? En heb je zin om je helemaal onder te dompelen in de lokale cuisine van de Auvergne? Dan mag je de pittoreske herberg Auberge de la Moréno niet missen, op de Col de la Moréno (1.065 meter) ten zuiden van de top van de Puy de Dôme.

De herberg is gevestigd in een oude 19e eeuwse boerderij aan de D942 op een steenworp afstand van de hoogtepunten van dit departement. Iets naar het zuiden kun je heerlijk wandelen over de kraters van het Parc des Volcans, in het noorden ligt de karakteristieke Puy de Dôme, het pretpark Vulcania en overal er omheen tal van leuke dorpjes en stadjes.

Begin je diner in de Auberge de la Moréno met een selectie van vleeswaren en een lokaal drankje, vervolg het met een heerlijk voorgerecht bereid met verse ingrediënten uit de streek, geniet van een hoofdgerecht zoals linzen met worstjes, en sluit af met een huisgemaakt taartje met vers fruit. Leuk detail: De gerechten worden opgediend op originele planken van lavasteen als onderzetter.

Bekijk de website van de herberg voor meer informatie over menu en verblijf.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant