Auvergne-Rhône-AlpesCantal

Au Coq Bleu, karakteristieke chambre & table d’hôtes op het platteland van de Auvergne

Op zoek naar een rustig overnachtingsplekje in het midden van de Auvergne? Gevonden! Michèle, de gastvrouw van Au Coq Bleu in het dorpje Mareugheol, schuin onder Issoire, verwelkomt je graag in een van haar twee kamers in een gerenoveerde 19e-eeuws ‘maison vigneronne’, ooit het huis van een wijnboer. ‘s Avonds kan ze je op verzoek een heerlijke ‘Auvergnate’ maaltijd voorschotelen.

In de zomer kun je er genieten van een koele, rijk begroeide en besloten binnenplaats, en de man van Michèle geeft je bovendien met veel plezier een rondleiding door het Middeleeuwse dorpje. Bekijk de oude vestingwerken uit de tijd van de honderdjarige oorlog, bezoek het romaanse kerkje en verwonder je over de andere eeuwenoude huizen. In de nabije omgeving vind je nog veel meer oude monumenten en ruïnes. Bovendien nodigt de streek uit tot het maken van mooie wandel- en fietstochten.

Voorafgaand aan de maaltijd drink je gezellig een aperitiefje met de beide gepensioneerden, waarna de gastvrouw je persoonlijk bedient met een uitgebreide menu, gemaakt van lokale producten. De nacht breng je door in de ruime tweepersoonskamer op de begane grond of in de twee tot vijfpersoonskamer op de eerste verdieping. Beide kamers hebben eigen sanitair, een televisie en wifi-verbinding.

Meer weten over deze rustieke chambre d’hôtes? Kijk dan op de website, waar je ook direct kunt boeken.

Michèle verwelkomt je met open armen in haar huis.
Michèle verwelkomt je met open armen in haar huis.
De salon.
De salon.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant