Anduze

Anduze, ideaal gelegen om de onherbergzame Cevennen te verkennen, en tegelijk de perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar andere streken, zoals de Middellandse Zeekust, of zelfs het westelijke deel van de Provence. Het is een nogal toeristisch stadje waar je misschien vooral heen zou gaan om even wat te eten op een van de gezellige pleintjes. Maar kijk ook zeker even verder, want in de straatjes en steegjes ontdekte ik dat er volop interessante geschiedenis te zien is, als je er oog voor hebt.

Streektips

Ook naar Anduze en omgeving op vakantie? Misschien heb je dan wat aan deze tips!

Het stadje ontstond in de tiende eeuw, en kwam in de eeuwen daarna tot bloei door de zijdeteelt. In de zestiende eeuw werd het een belangrijk bolwerk voor de protestanten die zich tegen de Franse kroon en het katholicisme keerden. Nog altijd is die invloed van het protestantisme te herkennen. Middenin Anduze staat een van de grootste protestantse kerken van Frankrijk.

Die kerk is overigens niet de enige bezienswaardigheid van het stadje. Iets verderop staat een bijzondere toren, de 22 meter hoge Tour de l’Horloge uit het jaar 1320. Ook bijzonder is de overdekte markthal uit 1457, waar nog steeds iedere donderdag een markt gehouden wordt. Op andere dagen kun je er terecht voor een heerlijke maaltijd met lokale producten, want normaal dient het als terras voor het restaurant La Rocaille. Wat verder opvalt aan Anduze zijn de vele fonteinen, waarvan de Pagode, vlak naast de markthal, de bekendste en meest opvallende is. Deze is bedekt met talloze gekleurde tegeltjes, en stamt uit 1648.

Wat te doen in de omgeving van Anduze
Zoals gezegd, Anduze is ook vooral een goede uitvalsbasis om de rest van de streek te ontdekken. Een bezoek aan de Bambouseraie, een tropische tuin, mag zeker niet ontbreken, net als een bezoek aan de Grotte de Trabuc. En natuurlijk kun je in de Cevennen terecht voor mooie wandelingen. Ook een stad als Nîmes is de moeite waard. En ben je op zoek naar een onderkomen? Net buiten Anduze vind je enkele campings, waaronder Le Castel Rose.

Anduze
Anduze
Anduze
Anduze

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *