Nacht Nacht
Dag Dag

Geen producten in de winkelwagen.

Alternatief voor champagne: 4 Franse mousserende wijnen

Wil je de jaarwisseling in stijl doorbrengen of heb je iets anders te vieren dan mag een glaasje champagne daarbij uiteraard niet ontbreken. Maar wist je dat er in Frankrijk meer mousserende wijnen gemaakt worden? Dus zoek je naar een goedkoop alternatief voor champagne, kijk dan eens naar een van de andere Franse bubbeltjeswijnen!

Bubbels in een wijn worden gevormd door de hoeveelheid koolzuur die in een wijn zit. De bekendste Franse mousserende wijn is uiteraard de champagne, maar ook in andere wijnstreken worden mousserende wijnen gemaakt. Ze zijn meestal een stuk goedkoper dan de champagnes, vaak voor prijzen van rond de 7-10 euro. 4 bekende en lekkere Franse bubbelwijnen op een rijtje:

Veuve Amiot Brut (crémant de Loire)
De wijn is afkomstig uit de Franse Saumurstreek, in de Loire-vallei, waar al sinds de 17e eeuw wijnen worden gemaakt. Op de lage kalkhoudende berghellingen in de Loire groeien de druiven voor Veuve Amiot onder perfecte omstandigheden. Er mogen uitsluitend topkwaliteit druiven van de rassen Chenin, Cabernet en Chardonnay worden gebruikt. Een heerlijke, milde en droge wijn.

Langlois Brut (crémant de Loire)
De Langlois Brut heeft een fonkelende zachtgele kleur en een zuivere fruitige geur. Tel daarbij op de verfijnde, frisdroge en vooral fruitige smaak en je krijgt een prachtige feestwijn. Deze mousserende wijn kenmerkt zich door mooie frisheid en een lange afdronk.

Clairette de Die
Clairette de Die is een laag alcoholische, frisse, halfzoete, licht mousserende wijn afkomstig uit het Rhône-gebied. Je vindt de wijn in Nederland onder meer bij Hema. Ideaal voor allerlei feestjes en goed geschikt om mee te toasten.

Blanquette de Limoux
Milde en iets zoete mousserende wijn uit het zuiden van Frankrijk met een frisse smaak. De Blanquette de Limoux wordt traditioneel gemaakt volgens dezelfde methode als ook in de Champagne wordt gebruikt. Deze bijzondere wijn uit de Pyreneeën kan dus goed als vervanging voor champagne dienen!

close

Gratis ebook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50
SHOP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven
Close