Bonjour!

In december stond ik nog in de Notre-Dame in Parijs en verbaasde ik me over de relatieve rust die er in het gebouw heerste. Tegenover de eeuwenoude muren en imposante glas-in-lood-ramen voel je je klein. Hoe anders is de sfeer er nu, door vuur dat in een paar uur tijd om zich heen greep. Hopelijk lukt het om het gebouw weer in oude staat te herstellen. De eerste berichten over wat er allemaal nog gespaard is gebleven stemmen in elk geval hoopvol. De kerk zal weer verrijzen. En zo is het bruggetje met Pasen snel gemaakt. Van oudsher een feest ter ere van een nieuw begin. En dan gaat het om meer dan het hout en de stenen van een kerk. :)
Ik wens je fijne Paasdagen!

À bientôt,
Martijn

Boot huren Frankrijk

Tip: huur een boot tijdens je vakantie in Frankrijk

Nog op zoek naar leuke dingen om te doen voor je volgende vakantie in Frankrijk? Ga dan eens een dagje varen met een boot! Online kun je nu heel eenvoudig bijvoorbeeld een motorboot, zeilboot of rubberboot huren. Op het platform SamBoat.nl vind je zowel particulieren als professionele verhuurders die hun boot voor je ter beschikking stellen. En het leuke is, …
Boïs de Païolive, wandeling Ardèche

Wandelen in het Bois de Païolive, sprookjesbos in de Ardèche

Bemoste stenen, vreemde, mysterieuze rotsformaties en een feeërieke sfeer tussen honderden eikenbomen: tijdens een wandeling door het Bois de Païolive waan je je in een sprookjesbos. Dit oeroude natuurgebied in het zuiden van de Ardèche is perfect voor een spannende, avontuurlijke hike. Wij liepen de gele route, met uitzicht op de Gorges du Chassezac. De geschiedenis van dit bijzondere natuurgebied …
Kathedraal van Amiens

De 11 mooiste kathedralen van Frankrijk

Kerken en kathedralen zijn dé trekpleisters van veel Franse steden. Geen bezoek aan een stad is compleet zonder even een blik te werpen in een kerk, om even tot rust te komen, inspiratie op te doen of gewoon uit culturele interesse. De reacties op de brand in de Notre-Dame van Parijs laten zien dat veel mensen geraakt worden door de schoonheid van kerken in Frankrijk. Enige tijd geleden schreef ik een blog met een overzicht van de mooiste kathedralen van Frankrijk.
ebooks-onder
bergwandelroutes

Bergwandelroutes.nl

Hou je van wandelen in de bergen? Neem dan ook eens een kijkje op mijn website Bergwandelroutes.nl, voor leuke tips van wandelroutes!

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
facebook twitter instagram pinterest