Bonjour!

Afgelopen weekend bezocht ik Parijs. Een stad die me in meerdere opzichten verrast heeft. Ik ging er op ontdekkingstocht naar pure plekjes, maar nam ook de tijd om enkele van de hoogtepunten te bezoeken. Omdat er weinig toeristen waren, kon ik zo doorlopen bij het Louvre en de Arc de Triomphe, en ook de wachtrij voor de Eiffeltoren was beperkt. Binnenkort geef ik je op mijn blog wat tips voor je eigen stedentrip naar de Franse hoofdstad. Naast het bekijken van een paar toeristische toppers, ging ik ook op zoek naar sporen van de Romeinse wortels van Parijs. Je leest er snel alles over op Frankrijk Puur!

Volgende week is het al weer kerst. Een mooie tijd om eens te filosoferen over nieuwe reisplannen naar Frankrijk? Ik wens je bij deze in elk geval hele fijne kerstdagen toe!

À bientôt,
MartijnDésert des Agriates

Natuur en cultuur op Corsica: Désert des Agriates en Saint-Florent

Ik houd van dagenlang wandelen door onherbergzame streken, maar vind het ook leuk om tijdens een reis natuur met cultuur te combineren. En op Corsica zijn tal van plekjes waar je dat heel goed kunt doen. Zo vind je in het noorden van het eiland een bijzonder natuurgebied, dat zelfs de benaming 'woestijn' heeft meegekregen. Verwacht echter geen zandduinen en …
Caverne du Pont d'Arc in de Ardèche, onderdompeling in de prehistorie

Caverne du Pont d'Arc in de Ardèche, onderdompeling in de prehistorie

Er zijn best wat overeenkomsten tussen de Dordogne en de Ardèche. Allebei schitterende streken, vol groene glooiende heuvels met steile rotskliffen, gevormd door een oeroude rivier. De ideale bestemming om oude dorpjes te bekijken, aan of op het water van het mooie weer te genieten, of bijvoorbeeld leuke wandelingen te maken. Maar er is nog een bijzondere overeenkomst: in beide …
Grignan

10 mooie dorpen in de Drôme

Als je de Alpen met de Provence kruist, wat krijg je dan? De Drôme! In het noordoosten van dit departement vind je de grillige, bergachtige Vercors, in het zuiden de charmante Drôme Provençale. En tussen de lavendelvelden van het zuiden en de rotsen van het noorden zijn talloze schitterende dorpjes te bezoeken. Middeleeuwse parels, lieflijke villages perchés (dorpjes op een …
bergwandelroutes

Bergwandelroutes.nl

Hou je van wandelen in de bergen? Neem dan ook eens een kijkje op mijn website Bergwandelroutes.nl, voor leuke tips van wandelroutes!

Reisgids Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon: misschien wel het mooiste stukje Frankrijk! In dit ebook neem ik je mee naar dit prachtige gebied en vertel ik je al mijn tips voor de mooiste wandelingen, dorpjes, activiteiten en restaurantjes.

Bestel dit ebook

Reisgids Hoogtepunten van de Auvergne

De Auvergne: een afwisselend, bergachtig gebied met prachtige natuur en leuke dorpjes en steden. Het is een van mijn lievelingsgebieden in Frankrijk, en in dit ebook deel ik al mijn tips voor deze streek met je.

Bestel dit ebook

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
pin
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden