Bonjour!

Bezoek jij ook graag mooie dorpjes in Frankrijk? Als je het label 'Plus beaux villages' voorbij ziet komen dan weet je in elk geval zeker dat er wat moois te zien is. Er zijn ongeveer honderd dorpjes in Frankrijk die dat label hebben. Een van die mooie dorpjes is Peyre, dichtbij Millau. Ik was er in mei van het afgelopen jaar en liep er een rondje. In de blog hieronder lees je mijn ervaringen!

À bientôt,
Martijn


Peyre, Aveyron

Peyre, dorpje tegen de rotsen bij Millau

In de Aveyron vind je maar liefst tien dorpjes die het predikaat 'Plus beaux villages de France' hebben. Peyre, aan de rivier de Tarn, is er daar een van. Het ligt op een steenworp afstand van de iconische Viaduc de Millau, geklemd tegen een rotswand, met beneden in het dal de rivier de Tarn. Als ik mijn auto op het …
7 nieuwe Franse films om te zien dit voorjaar

7 nieuwe Franse films om te zien dit voorjaar

Ben jij ook zo'n fan van Franse films? Dan heb je geluk, want dit voorjaar worden er weer diverse Franse films verwacht.
Camping Les Bastets: camping met zwembad én schitterend uitzicht in de Drôme

Camping Les Bastets: camping met zwembad én schitterend uitzicht in de Drôme

De krekels, de lavendelgeuren, de ondergaande zon die het landschap een zachte gloed geeft: welkom in de Drôme provençale. De ultieme plek om van dit alles te genieten is Camping Les Bastets, ten oosten van Montélimar. Je zit hier op een centraal punt tussen de Ardêche, de Vercors en de Baronnies Provençales, drie prachtige natuurgebieden. En overal om je heen …
bergwandelroutes

Bergwandelroutes.nl

Hou je van wandelen in de bergen? Neem dan ook eens een kijkje op mijn website Bergwandelroutes.nl, voor leuke tips van wandelroutes!

Reisgids Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon: misschien wel het mooiste stukje Frankrijk! In dit ebook neem ik je mee naar dit prachtige gebied en vertel ik je al mijn tips voor de mooiste wandelingen, dorpjes, activiteiten en restaurantjes.

Bestel dit ebook

Reisgids Hoogtepunten van de Auvergne

De Auvergne: een afwisselend, bergachtig gebied met prachtige natuur en leuke dorpjes en steden. Het is een van mijn lievelingsgebieden in Frankrijk, en in dit ebook deel ik al mijn tips voor deze streek met je.

Bestel dit ebook

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
pin
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden