Bonjour!

Bijna elke stad in Frankrijk heeft wel een of meerdere leuke musea. Daarom stap ik tijdens een stedentrip ook graag even een museum binnen! Zo ook in Nice, waar ik aan het begin van het jaar naar toe ging. Het Musée Matisse is een aanrader voor iedereen die van kunst houdt en een inkijkje wil krijgen in het leven en werk van een van Frankrijks bekendste kunstenaars uit de twintigste eeuw. Ben jij er al eens geweest?

À bientôt,
Martijn

Musée Matisse, Nice

Tip: Musée Matisse in Nice

Een van de bekendste schilders van Frankrijk: Henri Matisse. Frankrijk telt maar liefst twee musea die aan hem gewijd zijn. Het bekendste en grootste staat in Le Cateau-Cambrésis, maar ook in Nice vind je een leuk museum waar je een inkijkje krijgt van zijn leven en werken in de periode dat de Franse schilder er woonde. Toen ik in Nice …
Col de la Croix de Mounis

Roadtrip door de Monts de Lacaune en Monts de l'Espinouse

In het zuiden van het Centraal Massief, rond de grens van de departementen Tarn en Hérault, liggen twee afwisselende berggebieden tegen elkaar aan. De een kenmerkt zich door glooiende, groen beboste hellingen en toppen, de ander is ruiger, rotsachtiger. Tussendoor loopt een mooie route die je met de auto of motor kunt rijden. Hierbij kom je ook twee leuke bergmeren …

Reisgids Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon: misschien wel het mooiste stukje Frankrijk! In dit ebook neem ik je mee naar dit prachtige gebied en vertel ik je al mijn tips voor de mooiste wandelingen, dorpjes, activiteiten en restaurantjes.

Bestel dit ebook

Reisgids Hoogtepunten van de Auvergne

De Auvergne: een afwisselend, bergachtig gebied met prachtige natuur en leuke dorpjes en steden. Het is een van mijn lievelingsgebieden in Frankrijk, en in dit ebook deel ik al mijn tips voor deze streek met je.

Bestel dit ebook
Meer Frankrijkinspiratie?

Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
pin
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden