Bonjour beste lezer,

December staat voor de deur, en dat is natuurlijk dé tijd om cadeautjes in huis te halen en nieuwe inspiratie op te doen voor Frankrijkreizen in het komende jaar. Of je nu van natuur of cultuur houdt - of allebei - onze boeken Frankrijk Puur Roadtrips, Wandelen in Frankrijk en Frankrijk Puur staan boordevol leuke tips. Dat laatste boek heb je nu zelfs al voor slechts €17,50 in huis. Je moet er wel snel bij zijn, want op=op.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Hiers-Brouage

Wandeling door de moerassen rondom Brouage en Hiers

Op een mooie lentedag bezoeken we het vestingdorp Brouage. Na een rondje over de verdedigingswerken laten we de straatjes vol kasseien en pastelkleurige huizen achter ons voor een wandeling door de moerassen tussen het vestingdorp en het nabijgelegen Hiers. Brouage ligt midden in de moerassen, zo'n drie kilometer van de Atlantische kust. Het dorp, een Plus beau village, is …

Kerstkaarten

Hoog tijd om je kerstkaarten in huis te halen! Dit jaar hebben we weer een nieuw ontwerp toegevoegd. Ze kosten € 1,50 per stuk, vanaf 10 exemplaren krijg je korting en zijn ze € 1,- per stuk. Ook in combinatie met onze andere ansichtkaarten.

Frankrijk Puur Roadtrips

Je kent het waarschijnlijk wel: er zijn zoveel bijzondere plekken in Frankrijk, hoe bepaal je nu waar je echt naar toe moet? In ons boek helpen we je op weg. Je krijgt kant-en-klare reisroutes naar de mooiste plekken. Zo kun je direct van start. Maar we geven bij elke route ook veel tips om de reis uit te breiden. Op die manier kun je in je eigen tempo het Franse land verkennen.

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.
Cassinomagus

Cassinomagus, Romeinse thermen bij Chassenon

In heel Frankrijk vind je nog sporen van de Romeinse tijd. Amfitheaters, tempels, huizen, en ook bijzonder veel badhuizen, zogenaamde thermen. Daaruit blijkt wel hoe belangrijk voor de Romeinen hygiène was en welke plek dit in de samenleving innam. Badhuizen waren meer dan een zwembad of openbare douches, ze waren plekken waar mensen samenkwamen. Veel thermen die zijn overgebleven bevonden …
Aubeterre-sur-Dronne

Een bijzondere kerk in Aubeterre-sur-Dronne

In de grensstreek van de Charente en Dordogne liggen veel sfeervolle plekken. Zo bezocht ik al eens Villebois-Lavalette en Brantôme. Aubeterre-sur-Dronne heeft echter een bezienswaardigheid waardoor het boven de andere dorpen in dit gebied uitstijgt: een imposante in de rotsen uitgehakte kerk met een hoogte van zo'n twintig meter. Toen we op de terugreis vanuit de Pyreneeën via Bergerac richting …

Nieuwe reisgidsen van Frankrijk Puur

Na onze boeken Frankrijk Puur, Frankrijk Puur Roadtrips, Wandelen in Frankrijk en de reisgidsen over Parijs, Morvan en Gers komen we in 2024 met een nieuwe serie reisgidsen. De eerste drie nieuwe reisgidsen gaan over de Dordogne, de westkust van Normandië en de oostelijke Pyreneeën. In de boeken staan steeds een of twee departementen centraal.
Abbaye de Landévennec, abdij aan het eind van de wereld

Abbaye de Landévennec, abdij aan het eind van de wereld

L'abbaye du bout du monde, zo staat het klooster van Landévennec bekend. Genesteld in een hoekje van de rade de Brest, de zeearm die bij Brest nog kilometers het binnenland van Finistère in stroomt. De abdij kent een lange en woelige geschiedenis. Bijzonder is dat er op enkele honderden meters van de oude ruïnes enkele tientallen jaren geleden weer een …

Poster La montagne en hiver

Heb je zin om de winter in huis te halen? Bestel dan deze poster met een tekening van de winterse bergsfeer in de Franse alpen. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita. Je kunt hem zo ophangen of neerzetten, maar uiteraard ook inlijsten. Gedrukt op 300-grams Biotop-papier.

Formaat: 210 bij 297 mm

10,00

Poster La montagne en hiver

Overzichtskaart

Ontdek al onze tips op de interactieve overzichtskaart.

Volg ons op Instagram

Regelmatig plaatsen we leuke tips op onze Instagrampagina.

Populaire streken op Frankrijk Puur


Onze tips voor accommodaties


Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?

- Campings
- Natuurcampings

Kortingsacties:
- Nederlandstalige vakantieparken

Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
bonjour@frankrijkpuur.nl
facebook twitter instagram pinterest