Bonjour beste lezer,

De geuren, kleuren en het geroezemoes... Houd jij ook zo van Franse markten? De Provençaalse markten spreken natuurlijk tot de verbeelding, maar ook in andere delen van het land vind je gezellige weekmarkten. Zo bezochten we onlangs de markt in het Normandische plaatsje Saint-Pierre-sur-Dives. In de nieuwe reisgidsen die we aan het schrijven zijn, geven we ook tips voor leuke markten in de omgeving. Wat ons betreft is een vakantie namelijk niet compleet zonder een bezoekje aan zo'n streekmarkt, voor verse producten maar ook om wat in te slaan voor thuis en de sfeer te proeven. Wat is jouw favoriete markt in Frankrijk?

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Saint-Pierre-sur-Dives

Naar de markt in Saint-Pierre-sur-Dives

Een eeuwenoude markthal waar nog steeds iedere week een markt wordt gehouden, een middeleeuwse abdij, typische Normandische vakwerkhuizen, een rustig parkje met inheemse planten: genoeg redenen voor een bezoek aan Saint-Pierre-sur-Dives, in de gemeente Saint-Pierre-en-Auge. Tijdens ons verblijf in de Pays d'Auge mengen we ons in de gezelligheid van de maandagse marktdag. In de elfde eeuw werd hier een abdij …

Nieuwe reisgidsen van Frankrijk Puur

Na onze boeken Frankrijk Puur, Frankrijk Puur Roadtrips, Wandelen in Frankrijk en de reisgidsen over Parijs, Morvan en Gers komen we in 2024 met een nieuwe serie reisgidsen. De eerste drie nieuwe reisgidsen gaan over de Dordogne, de westkust van Normandië en de oostelijke Pyreneeën. In de boeken staan steeds een of twee departementen centraal.
Dorp La Rogue-Gageac langs de rivier de Dordogne

La Roque-Gageac, exotische oase tussen rotswand en Dordogne

Genesteld tegen een rotswand langs de Dordogne, ligt een exotisch stukje Frankrijk. Het dorp La Roque-Gageac heeft, door haar zuidwaartse ligging, een bijna mediterraan klimaat. Als we aan komen rijden, zien we al van afstand de witte en okerkleurige gevels van het dorp in een langwerpig lint langs de oever van de rivier liggen, met daartussen palm-, bananen- en vijgenbomen, …
Combe Laval

Combe Laval, spectaculaire weg in de Vercors

Als je houdt van bijzondere weggetjes langs duizelingwekkende afgronden zit je in Frankrijk goed. Denk bijvoorbeeld aan de Gorges du Verdon, de Ardèche of de bergpassen in de hoge Alpen. Ook de Vercors heeft prachtige bergweggetjes, zo ontdekte ik onlangs. Bovenlangs het dal dat bekend staat onder de naam Combe Laval loopt een smal en bochtige weg van waar je …

Kerstkaarten

Hoog tijd om je kerstkaarten in huis te halen! Dit jaar hebben we weer een nieuw ontwerp toegevoegd. Ze kosten € 1,50 per stuk, vanaf 10 exemplaren krijg je korting en zijn ze € 1,- per stuk. Ook in combinatie met onze andere ansichtkaarten.

Frankrijk Puur Roadtrips

Je kent het waarschijnlijk wel: er zijn zoveel bijzondere plekken in Frankrijk, hoe bepaal je nu waar je echt naar toe moet? In ons boek helpen we je op weg. Je krijgt kant-en-klare reisroutes naar de mooiste plekken. Zo kun je direct van start. Maar we geven bij elke route ook veel tips om de reis uit te breiden. Op die manier kun je in je eigen tempo het Franse land verkennen.

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.

Poster La montagne en hiver

Heb je zin om de winter in huis te halen? Bestel dan deze poster met een tekening van de winterse bergsfeer in de Franse alpen. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita. Je kunt hem zo ophangen of neerzetten, maar uiteraard ook inlijsten. Gedrukt op 300-grams Biotop-papier.

Formaat: 210 bij 297 mm

10,00

Poster La montagne en hiver
Mooiste kerstmarkten van Frankrijk

Mooiste kerstmarkten van Frankrijk

Lekker nippen aan een glaasje vin chaud, met om je heen duizenden glinsterende lichtjes, de geur van versgebakken pain d'épices, en overal de zachte klanken van stemmige kerstliedjes. Op de Franse kerstmarkten kun je je helemaal onderdompelen in een weldadige kerstsfeer. Het wordt wel eens gezegd: voor de echte kerstmarkten moet je in Duitsland zijn. Toch zijn er ook in …

Cadeautje

Leuk dat je onze nieuwsbrief leest! Wil je nog meer van ons lezen? Met de onderstaande kortingscode krijg je tijdelijk € 7,50 korting op al onze ebooks in de webshop. Een aantal kun je daardoor zelfs gratis downloaden.
welkom750

Overzichtskaart

Ontdek al onze tips op de interactieve overzichtskaart.

Volg ons op Instagram

Regelmatig plaatsen we leuke tips op onze Instagrampagina.

Populaire streken op Frankrijk Puur


Onze tips voor accommodaties


Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?

- Campings
- Natuurcampings

Kortingsacties:
- Nederlandstalige vakantieparken

Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
bonjour@frankrijkpuur.nl
facebook twitter instagram pinterest