Bonjour,

De afgelopen dagen zijn de coronamaatregelen in Frankrijk weer volop in het nieuws. Nederlanders die naar het land afreizen moeten ofwel volledig ingeënt zijn (minimaal een week geleden de tweede prik), of een negatieve test van niet ouder dan 24 uur hebben. Vanaf 1 augustus komt er hoogstwaarschijnlijk ook de verplichte pass sanitaire bij, nodig voor het bezoeken van grotere winkelcentra en horeca. Zoals het er nu naar uitziet gaat dat voor ons Nederlanders op dezelfde manier als het inreizen, via de CoronaCheck-app. Reguliere winkels en supermarkten vallen buiten deze regeling en blijven gewoon zonder toegang-check te bezoeken.

Wij zitten zelf inmiddels al weer een aantal dagen in Frans Baskenland, nadat we onze reis begonnen zijn aan de oostelijke kant van de Pyreneeën. We verblijven in een sfeervol familiehotel pal tegen de grens met Spanje, in een afgelegen bergdal ten zuiden van Saint-Jean-Pied-de-Port. Wil je meer weten over deze streek? Hou dan de website in de gaten, want binnenkort vind je al onze tips natuurlijk weer op Frankrijk Puur!

À bientôt,
Martijn & Marita

flavigny-bourgogne

Flavigny-sur-Ozerain, idyllisch dorp vol heerlijkheden

Tijdens ons bezoek aan de Bourgogne, in november, zijn we helemaal fan geworden van het dorpje Flavigny-sur-Ozerain. Die naam zegt je misschien niet direct iets, maar je kent vast de bekende blikjes met anijssnoepjes die in dit dorp worden geproduceerd. Het bijbehorende café, snoepwinkeltje en museum zijn onze favoriete plekken van Flavigny, maar het is ook heerlijk slenteren door de …
Wandeling naar het kasteel en de waterval van Nideck

Wandeling naar het kasteel en de waterval van Nideck

Diep in de bossen van de Vogezen liggen intrigerende plekken verscholen. Overweldigende uitzichtpunten, grillig gevormde rotsen, klaterende watervalletjes en oeroude kastelen. Niet gek dat er in de loop der tijd allerlei legendes ontstonden met de bossen en kastelen van de Vogezen in de hoofdrol. Tijdens onze reis door de Elzas ontdekten we bijvoorbeeld de ruïne van een middeleeuws kasteel die …
Campings in een bos in Frankrijk

10 campings in een bos in Frankrijk

Houd jij ook zo van bossen? De groene reuzen om je heen, een bladerdak dat je tegen de hitte beschermt, vrolijk fluitende vogels, die specifieke bosgeur en uitdagende en verrassende wandelpaden waar je maar nét niet verdwaalt. Er zijn in Frankrijk niet alleen fijne campings aan de zee, een rivier of aan een meer. Rustzoekers komen helemaal op adem midden …
binnenwerk-v4
Onlangs kregen we weer een mooie recensie binnen van het boek Frankrijk Puur Roadtrips. Bibliotheekorganisatie NBD Biblion schreef onder meer: "De veelzijdigheid en charmes van Frankrijk zie je terug in dit boek vol fijne roadtrips, met veel fullcolourfoto's en geïllustreerde routekaartjes. Voor iedereen die met de auto, motor, camperbusje de parels en geheime plekjes van La douce France - in relaxed tempo - wil ervaren."

En dat is dan ook precies wat we met dit boek voor ogen hebben. Heb je het nog niet in huis? Klik verder voor alle informatie!

Saint-Jean-de-Côle

Saint-Jean-de-Côle, schilderachtig dorp in de Périgord Vert

Langzaam slenteren, even op een bankje gaan zitten, of aan de oever van de Côle in het gras neerploffen. Het dorp Saint-Jean-de-Côle, een van de 'plus beaux villages de France', is geliefd onder lokale kunstenaars om het licht, de pastelkleurige gebouwen en het langzaam kabbelende riviertje dat onder het oude stenen bruggetje stroomt. Slow travel op z'n best, dat is …

De boeken van Frankrijk Puur

Frankrijk Puur Roadtrips

In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.

Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

cover-hardcover-pumbo

Frankrijk Puur

Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest