Bonjour,

Vanaf 9 juni gaan er in Frankrijk diverse nieuwe versoepelingen in, waaronder verschuiving van de avondklok naar 23 uur. Maar belangrijker nog is dat je vanaf die dag geen dringende reden meer hoeft te hebben om vanuit Nederland of België naar Frankrijk af te reizen, en het land dus officieel de deuren voor toeristen weer opent. Wel heb je een vaccinatie of PCR-test nodig. Meer info over deze coronamaatregelen vind je op onze site.

À bientôt,
Martijn & Marita

turckheim-elzas

Turckheim, donkere geschiedenis in bontgekleurde straatjes

In de driehoek Kaysersberg, Eguisheim en Colmar ligt een klein en vaak overgeslagen plekje: Turckheim. Dit renaissancedorp ligt tegen steile hellingen vol wijngaarden aangeplakt en net als op veel andere plaatsen in de omgeving draait het hier om wijn. Maar je vindt hier ook nog een groot aantal oude gebouwen en in de zomermaanden kun je hier de enige overgebleven …
Cascade des Tufs, Arbois

Tropische waterval in Frankrijk: Cascade des Tufs bij Arbois

Je waant je haast op een tropisch eiland wanneer je tussen de bomen de waterval ontwaart. Het water klatert enkele meters naar beneden temidden van de rotsen die dik zijn begroeid met mos. In de bedding van het riviertje Cuisance zijn tientallen lage bassins gevormd met kristalhelder water. Langs het stroompje volop bomen en struikgewas. Welkom in de Jura. We …
Bordeaux

Tips voor bezienswaardigheden in Bordeaux

Bordeaux is een populaire bestemming voor een stedentrip in Zuidwest-Frankrijk. De stad is over heel de wereld bekend vanwege de gelijknamige wijnstreek aan de oostkant van de stad. Wijn speelt dan ook een grote rol in Bordeaux. Maar er zijn meer hoogtepunten te ontdekken dan alleen de wijn en dus meer redenen om er een bezoek aan te brengen. Een …
Arromanches-les-Bains

D-Day komt tot leven in Arromanches

Als we het strand van Arromanches oplopen horen we een zachte bromtoon die snel luider wordt. Rechts van ons komt over het natte strand een jeep met hoge snelheid aangereden. Met een scherpe bocht draait hij eerst richting de zee en vervolgens weer richting het stadje, zodat hij naadloos aansluit in een rij militaire voertuigen die voor een imposant betonnen …

Van onze partners

Nieuwe_adv_FranceComfort
Op zoek naar een comfortabel vakantiehuis op een Nederlandstalig park? FranceComfort beheert en verhuurt in Frankrijk vakantieparken die net wat meer comfort hebben dan gemiddeld.

Er is bovendien geld-terug-garantie: Als er tijdens de vakantieperiode een negatief reisadvies is, dan krijg je je geld voor die periode terug, binnen 2 weken. Boek dus nu met een veilig gevoel je favoriete vakantie mét kortingen tot wel 25%.
huttopia-camping-gorges-du-verdon-accueil-locatifs
Huttopia: genieten van de buitenlucht en de ruimte, leven midden in de natuur, terug naar de basis, frisse lucht en genieten van activiteiten en ontdekkingen in het hart van de mooiste streken van Frankrijk.

Tot 27 juni krijg je met de kortingscode SOLEIL21 de vijfde nacht gratis bij een boeking van minimaal vier nachten op 30 Huttopia-campings, op een verblijf van 6 juni tot 8 juli 2021. Klik hier voor meer informatie over deze actie.

De boeken van Frankrijk Puur

Frankrijk Puur Roadtrips

In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.

Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden. Het boek past door de brievenbus.

cover-hardcover-pumbo

Frankrijk Puur

Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden. Het boek past door de brievenbus.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest