logo-nieuw-wit
Bonjour,

December is een mooie tijd om plannen te gaan maken voor komend jaar. Wordt het een wandelvakantie of roadtrip in Frankrijk? Of ga je duurzaam en goedkoop op reis met de trein? Wil je een vakantie in een huisje of op een camping? Met de boeken van Frankrijk Puur en op onze website vind je volop inspiratie voor avontuurlijke vakanties. In deze nieuwsbrief hebben we ook weer wat mooie artikelen op een rijtje gezet. Doe je trouwens ook mee met de nieuwe fotowedstrijd?

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Saint-Véran

Saint-Véran, het hoogste dorp van Frankrijk

Een bezoek aan Saint-Véran in de Queyras neemt je mee de geschiedenis in, toen mensen hier op 2042 meter hoogte in vaak barre omstandigheden leefden van de opbrengst van het land en de mijnbouw, verderop in het dal. Bewonder de houten balkons van de huizen, waar vroeger het graan gedroogd werd. Ontdek het Musée du Soum, gevestigd in een authentiek …
Barfleur

Fotowedstrijd: Dorpen van Frankrijk

Hoog op een heuvel, verscholen tussen de wijngaarden, balancerend boven rivieren… er zijn honderden mooie dorpen in Frankrijk, waarvan er een heel aantal passeren in ons boek Frankrijk Puur Roadtrips. Wij hebben nog lang niet alle dorpen bezocht, maar met zijn allen gaat het vast lukken om een groot deel van deze Franse villages in beeld te brengen.
logo-mvf-site
Mooiste

Mooiste bergmeren van Frankrijk

Er is geen leuker wandeldoel in de bergen dan een bergmeer. Tijdens de wandeling kun je je alvast verheugen op een prachtig panorama van een groen, grijs of blauw meer met daaromheen rotsachtige toppen. Er aangekomen bevind je je op de perfecte plek voor een picknick, en de durfals wagen zich al pootjebadend of zelfs zwemmend in het ijskoude water. Kleine visjes die rond je tenen wegspringen, mooie oeverranden met zeldzame bloemen en planten. Meren in de bergen zien er ook elke dag anders uit, al naar gelang het weer. Soms lieflijk glad als een spiegel, soms opgejaagd door de wind, met kleine schuimkopjes. Altijd verrassend en bijzonder. Wat zijn de mooiste bergmeren van Frankrijk?
banner
"De bijzondere boeken zijn een mooie en verfrissende aanvulling op alle reisgidsen die elk jaar verschijnen bij de grote uitgevers." - Frankrijkboeken.nl
poster-winter
Je huis wat meer in Franse sferen brengen? Of wil je een mooi kerstcadeau aan iemand geven? Ontdek de posters van Frankrijk Puur!
ansichtkaart-kerst-tafel
Op zoek naar een originele kerstkaart? Met de kerstkaarten van Frankrijk Puur haal je gemakkelijk de Franse kerstsfeer in huis.
Pointe du Raz

Pointe du Raz en Pointe du Van in Finistère

Een van de meest opvallende plekken aan de uiterste westkust van Frankrijk is de Pointe du Raz. Al in het interbellum in de twintigste eeuw groeide de kaap uit tot een toeristische bestemming en verrezen er hotels en souvenirwinkeltjes. Het spectaculaire uitzicht op de ongewoon sterke zeestromingen en de golven die op de rotsen stukslaan, geven de plek nog altijd …
Anduze

Anduze, poort naar de Cevennen

Anduze, ideaal gelegen om de onherbergzame Cevennen te verkennen, en tegelijk de perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar andere streken, zoals de Middellandse Zeekust, of zelfs het westelijke deel van de Provence. Het is een nogal toeristisch stadje waar je misschien vooral heen zou gaan om even wat te eten op een van de gezellige pleintjes. Maar kijk ook zeker even …
foto-wandelen-frankrijk-3
Plannen om volgend jaar weer mooie wandelingen in Frankrijk te gaan maken? In ons boek Wandelen in Frankrijk vind je allerlei tips, mooie wandelgebieden en wandelroutes met GPS. Hét cadeau voor iedere liefhebber van de Franse landschappen.
roadtrips-1-2
Met Frankrijk Puur Roadtrips heb je jarenlange inspiratie voor de mooiste routes en en plekken in Frankrijk. Cadeau voor een klein budget? We hebben nog een paar exemplaren van de tweede druk beschikbaar met 30% korting, voor maar € 17,50. Op=op!

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest