logo-nieuw-wit
Bonjour,

We merken aan de hoeveelheid bestellingen dat onze boeken Frankrijk Puur Roadtrips en Wandelen in Frankrijk dit jaar op flink wat verlanglijstjes voor kerst of sinterklaas staan. Wil jij het cadeau doen aan iemand? Wees er dan snel bij, zodat je het in elk geval op tijd in huis hebt. Je kunt in onze webshop ook aangeven of je een gesigneerd exemplaar wilt, met een persoonlijke boodschap. En heb je een eigen bedrijf en wil je rond kerst eens een origineel eindejaarsgeschenk aan je medewerkers, klanten of relaties geven? Denk dan ook eens aan onze boeken! Vanaf tien exemplaren kunnen we een mooie korting geven, mail ons even voor meer informatie.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Route des Caps

Route des Caps, Cotentin

Ruige rotskusten, goudgele stranden, verscholen haventjes: de Route des Caps voert langs enkele van de mooiste landschappen van Normandië. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om even de benen te strekken voor een korte wandeling, bijvoorbeeld naar een van de vele mooie uitzichtpunten. We reden een groot deel van deze route in de herfst, de ideale tijd om in alle …
Vakwerkkerken in de Champagne

De vakwerkkerken bij het Lac du Der-Chantecoq

Huizen met vakwerkgevels zijn er op heel veel plekken in Frankrijk, zoals de Elzas en Bourgogne. Maar wist je dat er ook kerkgebouwen zijn die in deze typische bouwstijl zijn opgetrokken? Ze zijn vrijwel allemaal te vinden in een bepaalde streek, namelijk het Pays du Der in de Champagne. Toen we in deze omgeving waren, bezochten we enkele van deze …
// Ons nieuwe boek besproken //
wandelen-in-frankrijk-puur-7

'Wandelen in Frankrijk' met het nieuwe boek van Frankrijk Puur

"Dat Frankrijk een geliefd land is bij fervente wandelaars is inmiddels geen geheim meer. Met zijn gevarieerde landschappen en kilometers aan wandelroutes, is Frankrijk het wandelland bij uitstek. In het nieuwe boek ‘Wandelen in Frankrijk’ van Frankrijk Puur staan 50 schitterende bestemmingen in het land. Ook staan er meer dan 120 routes in de kijker, inclusief de nodige tips, foto’s en de vele aanbevelingen."

Lees het artikel op The Hike
foto-wandelen-frankrijk-4

Wandelen in Frankrijk

"Al met al is dit boek een mooie uitgave.
Geschikt om je langzaam maar zeker voor te bereiden op een wandelvakantie in Frankrijk.
Wanneer je al een vaste plek hebt in Frankrijk? Even kijken welke wandelmogelijkheden er zijn in jouw buurt.
Veel wandelplezier!"

Lees het artikel op Willems Wonderlijke Wandelingen
Château de Queribus

Quéribus, een van de laatste kastelen van de Katharen

Die koningen, graven en hertogen van vroeger wisten wel waar ze hun kastelen moesten bouwen! Het Château de Quéribus ligt op ruim 700 meter hoogte op een uitstekende rots met prachtig uitzicht over de streek rond Corbières en de laagvlakte van de Roussillon richting de Middellandse Zee. Een paar jaar geleden bezocht ik dit bijzondere kasteel en genoot er van …
logo-mvf-site
Mooiste

Mooiste fietsroutes van Frankrijk

Frankrijk is niet alleen een fijn land om te wandelen, je kunt er ook heerlijk fietsen. Fietsen in Frankrijk is leuk voor alle niveaus, of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of rustig met een e-bike door het Franse land wilt touren. Maar waar vind je nu de mooiste en leukste fietsroutes? De gemarkeerde routes in dit artikel leiden je door afwisselende landschappen en langs prachtige dorpen en steden. Het zijn vrijwel allemaal lange afstand fietsroutes, maar je kunt er over het algemeen ook gemakkelijk losse etappes of gedeeltes van rijden.
banner
"De bijzondere boeken zijn een mooie en verfrissende aanvulling op alle reisgidsen die elk jaar verschijnen bij de grote uitgevers." - Frankrijkboeken.nl

Kerstkaart

Kerstkaart winter
ansichtkaart-kerst-tafel
Wil je iemand een fijne Kerst toewensen? Stuur dan deze Franse kerstkaartjes. Natuurlijk kun je deze ansichtkaart ook gebruiken om je interieur in kerststemming te brengen, doe de kaart in een leuk fotolijstje of plak hem aan je muur.

Wandelen in Frankrijk

Voorkant Wandelen Frankrijk
Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en wandelaccommodaties.

De wandelingen en gebieden zijn opgedeeld in de volgende thema's:
- Grootse berglandschappen
- Eindeloze vergezichten
- Legendarische bossen
- Volg het ritme van het water
- In het spoor van de geschiedenis

Cadeautip: ook te bestellen als gesigneerd exemplaar!
voorkant-roadtrips-3d-herdruk

Tip voor sinterklaas en kerst: Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
  • Derde, herziene druk! (augustus 2022)
  • Vijftig routes in heel Frankrijk, inclusief GPS-bestanden
  • Campingtips en bezienswaardigheden
  • Vanaf vaste plek of om mee rond te trekken
  • Tips voor uitjes en dingen om te doen
  • Niet te missen voor Frankrijkgangers
Cadeautip: ook te bestellen als gesigneerd exemplaar!

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest