logo-nieuw-wit
Bonjour,

Een maandje geleden profiteerden we nog van het mooie herfstweer in de Queyras. Inmiddels zijn in de Alpen de eerste cols gesloten voor de winter en zal het niet lang meer duren voordat de bergen bedekt zijn onder een laag sneeuw. Op Frankrijk Puur vind je nu het eerste artikel over ons verblijf daar, een prachtige wandeling naar twee meertjes, met overal nog de herfstkleuren om ons heen. En je leest in deze goed gevulde nieuwsbrief meer over een nieuwe website over Frankrijk.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Kleuren van de Queyras

Kleuren van de Queyras: Lac Miroir en Lac Sainte Anne

Halverwege oktober kleuren de lariksen in de Franse Alpen ieder jaar in ongeveer een week tijd van heldergroen naar oranje. Een van de mooiste gebieden waar je dit kunt ervaren is de Queyras, een streek ten oosten van Briançon en Embrun. Om volop van de herfstkleuren te genieten hadden we drie weken in deze indrukwekkende streek geboekt. De wandeling naar …
Tour du Mont Thabor

Uitslag fotowedstrijd 'Wandelen in Frankrijk'

Grillige kusten, mysterieuze bossen, ontzagwekkende bergen en lieflijke velden, Frankrijk is hét wandelland bij uitstek. Dat jullie dat ook vinden, bleek wel uit jullie enthousiasme voor de fotowedstrijd 'Wandelen in Frankrijk'. Honderden inzendingen en bijna tweeduizend stemmen kwamen er bij ons binnen. Wij zijn op zoek gegaan naar de vijf foto's waaruit het wandelgevoel in la douce France spreekt. We …
logo-mvf-site
Mooiste

Nieuw: Ontdek het mooiste van Frankrijk op MooistevanFrankrijk.nl

Sinds 2014 verzamelen we op Frankrijk Puur onze persoonlijke ontdekkingen in het mooie Frankrijk. Vaak wordt ons gevraagd: wat is nu het mooiste stukje Frankrijk? Op MooistevanFrankrijk.nl delen we vanaf nu al onze favoriete plekken én onze verlanglijstjes met je. Dus ben je op zoek naar de mooiste plekken en ervaringen in Frankrijk? Op deze nieuwe site helpen we je op weg met een overzicht van favoriete en mooie plekken. Zo kun je zelf goed voorbereid op weg naar het land van smaakvolle wijn, krakend verse croissants, boeiende geschiedenis, veelkleurige cultuur, indrukwekkende natuur, en nog zoveel meer!

Overigens blijven we natuurlijk ook op Frankrijk Puur gewoon onze tips voor pure plekken delen, met een focus op wandelingen, dorpen, steden en roadtrips.
Provins

Provins, ommuurde middeleeuwse marktplaats

Toen we in de zomer van 2021 vanuit Zuidwest-Frankrijk terug naar Nederland reisden, wilden we wel eens een keer rechtsom Parijs in plaats van via Normandië, zoals we eerder al eens deden. Als je aan de oostkant Parijs passeert, vind je haast automatisch de schitterende stad Provins op je weg. Na het zien van enkele foto's van de indrukwekkende stadsmuren …

// BOEKENTIP

branco
Branco & Julia, Gert-Jan van den Bemd

Kun je een leven reconstrueren aan de hand van een verzameling foto's? De hoofdpersoon in Branco & Julia probeert het, nadat hij een verzameling foto's op een markt op de kop tikt. Hij wil aan de hand van de foto's een roman schrijven over het leven van deze Franse vrouw, die in verschillende levensfases op de foto's voorkomt. Het probleem is: een kunstenares heeft het ontbrekende deel van de foto's in bezit, en heeft er eveneens grootse plannen mee. Gert-Jan van den Bemd schreef een fascinerend verslag van een bijzondere zoektocht naar het verleden. Herkenbaar voor iedereen die wel eens op marktjes in schoenendozen met oude foto's en ansichtkaarten heeft zitten bladeren.
banner
"De bijzondere boeken zijn een mooie en verfrissende aanvulling op alle reisgidsen die elk jaar verschijnen bij de grote uitgevers." - Frankrijkboeken.nl

Kerstkaart

Kerstkaart winter
Wil je iemand een fijne Kerst toewensen? Stuur dan dit Franse kerstkaartje met een winters tafereel in de bergen. Natuurlijk kun je deze ansichtkaart ook gebruiken om je interieur in kerststemming te brengen, doe de kaart in een leuk fotolijstje of plak hem aan je muur. Ook als a4-poster beschikbaar.

Wandelen in Frankrijk

Voorkant Wandelen Frankrijk
Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.
voorkant-roadtrips-3d-herdruk

Tip voor Sinterklaas: Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
  • Derde, herziene druk! (augustus 2022)
  • Vijftig routes in heel Frankrijk, inclusief GPS-bestanden
  • Campingtips en bezienswaardigheden
  • Vanaf vaste plek of om mee rond te trekken
  • Tips voor uitjes en dingen om te doen
  • Niet te missen voor Frankrijkgangers

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest