logo-nieuw-wit
Bonjour,

Na een heerlijk verblijf van drie weken in de met bonte herfstkleuren getooide streek Queyras in de Franse Alpen zijn we inmiddels weer in Nederland aangekomen. Tijd om alles wat we gedaan hebben te verwerken tot nieuwe artikelen: Een bezoek aan Briançon, veel wandelingen in de indrukwekkende natuur, een rondleiding door Vaubans vesting Mont-Dauphin, genoeg inspiratie die we graag met je willen delen. Binnenkort lees je er meer over op onze site.

Heb jij trouwens je stem al uitgebracht op jouw favoriete foto's die zijn ingestuurd bij onze fotowedstrijd? De fotograaf van de foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs: 4 Groene reisgidsen van Michelin naar keuze. Klik hier om de foto's met de meeste stemmen tot nu toe te zien.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Chartreuse

Verstilling in het Musée de la Grande Chartreuse

De heilige Bruno en zijn zes compagnons kozen niet zomaar een plek uit toen ze zich in het jaar 1084 in deze streek vestigden. Halverwege een afgelegen bergdal, moeilijk toegankelijk en een groot deel van het jaar zelfs compleet afgesloten van de buitenwereld door een wit sneeuwdek. In het Musée de la Grande Chartreuse ontdek je alles over de geschiedenis …
alpilles

Fietsen door een schilderachtig landschap

Niet voor niets kreeg Vincent van Gogh hier zoveel inspiratie voor de mooiste schilderijen. Tijdens deze fietsvakantie van SNP Natuurreizen is het soms net alsof je door een schilderij fietst. Vanuit Maussane-les-Alpilles, waar je in een heerlijk landhuishotel overnacht, kun je diep de rotsachtige streek inrijden. Plekken als Saint-Rémy, Arles en Les-Baux-de-Provence liggen allemaal op fietsafstand. De talloze olijfgaarden en de Romeinse overblijfselen vormen eveneens een mooi fietsdoel.
Voorkant Wandelen Frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken.
Vakwerkkerken in de Champagne

De vakwerkkerken bij het Lac du Der-Chantecoq

Huizen met vakwerkgevels zijn er op heel veel plekken in Frankrijk, zoals de Elzas en Bourgogne. Maar wist je dat er ook kerkgebouwen zijn die in deze typische bouwstijl zijn opgetrokken? Ze zijn vrijwel allemaal te vinden in een bepaalde streek, namelijk het Pays du Der in de Champagne. Toen we in deze omgeving waren, bezochten we enkele van deze …
Monts d'Arrée

Bergen in Bretagne: de Monts d'Arrée

Wie Bretagne zegt, denkt allereerst natuurlijk aan de rotsachtige kusten en de leuke vissershavens. Maar wist je dat er in het binnenland ook plekken zijn waar je je haast in een berglandschap waant? Natuurlijk, als je het vergelijkt met de Alpen of Pyreneeën is het niets, maar de Monts d'Arrée in het midden van Finistère vormen een leuke afwisseling en …
france-poster-website

Poster 'France'

Zoek je inspiratie voor je volgende vakantiebestemming, weet je niet precies waar die Franse stad of regio ligt of wil je gewoon iedere dag wegdromen naar Frankrijk? Met deze poster aan je muur komt dat helemaal goed. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita.
voorkant-roadtrips-3d-herdruk

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
insta-rt
Tips voor hotels in de Elzas

Ontdek de wijnroute van de Elzas: drie hotels in mooie wijndorpen

De herfst is de perfecte tijd om de Elzas en Vogezen te ontdekken. De felle tinten van de bladeren van de bomen en wijnstruiken, de rust van het laagseizoen, de leuke dorpjes die er te ontdekken zijn, stuk voor stuk goede redenen voor een bezoek aan de streek in dit jaargetijde. Om alle wijndorpen van de Elzas te verkennen is …

Fotowedstrijd: Het is tijd om te stemmen!

Heb jij meegedaan aan de fotowedstrijd, of heb je zin om mooie foto's van wandelingen in Frankrijk te bekijken? Je kunt vanaf nu stemmen op jouw favoriete foto's en zo meehelpen te bepalen wie er met de publieksprijs naar huis gaat. De periode om te stemmen duurt tot 31 oktober. Begin november maken we de uitslag bekend.
banner

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest