logo-nieuw-wit
Bonjour,

Wat een prachtige foto's zijn er ingestuurd bij onze fotowedstrijd 'Wandelen in Frankrijk', meer dan 300 in totaal. Nu is het tijd om je stem uit te brengen op wat volgens jou de mooiste foto's zijn. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs: 4 Groene reisgidsen van Michelin naar keuze.

Raak je door al die wandelfoto's geïnspireerd om ook op pad te gaan in Frankrijk? Bestel dan ons boek Wandelen in Frankrijk, waarmee je jarenlange inspiratie hebt voor de mooiste wandelgebieden en routes. Daarnaast staat het vol met handige tips en informatie over wandelen in Frankrijk. Van elk van de 120 in het boek vermelde wandelroutes kun je ook nog eens gemakkelijk het GPS-bestand downloaden.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Abbaye de Montmajour

Abdij van Montmajour, indrukwekkende ruïne tussen de Alpilles en Camargue

Op de flanken van de Alpilles liggen de ruïnes van een klooster met een bijzondere geschiedenis. Ooit was het een van de belangrijkste abdijen van de streek en diende het als laatste rustplaats voor de graven van de Provence. Tegenwoordig is het een interessante bezienswaardigheid met bovendien een schitterend uitzicht op de Alpilles en Camargue vanaf de eeuwenoude donjon. In …
azur

Wandelen over rotskliffen

Je waant je aan het einde van de wereld tijdens deze wandelvakantie van SNP Natuurreizen. Tijdens de wandelreis ontdek je de hoogtepunten van Finistère, aan de westkant van Bretagne. Het schiereiland van Crozon staat bekend om z'n imposante rotskust. Een van de hoogtepunten van deze reis is de rondwandeling langs de spectaculaire kliffen van Cap de la Chèvre. Met een beetje geluk zie je in de zee rondom het schiereiland bijzondere diersoorten als dolfijnen en zeehonden zwemmen.
Voorkant Wandelen Frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken.
france-poster-website

Poster 'France'

Zoek je inspiratie voor je volgende vakantiebestemming, weet je niet precies waar die Franse stad of regio ligt of wil je gewoon iedere dag wegdromen naar Frankrijk? Met deze poster aan je muur komt dat helemaal goed. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita.
voorkant-roadtrips-3d-herdruk

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
insta-rt
Ouessant

Bezoek aan Ouessant, met de boot naar het uiterste puntje van Frankrijk

Het is het meest westelijke gebied van Europees-Frankrijk: het eiland Ouessant, voor de kust van het departement Finistère. Als je houdt van de Bretonse kusten, dan mag een bezoek aan dit eiland niet ontbreken: heidevelden zover het oog reikt, de golven die stukslaan op de ruige rotsen, verscholen baaien, en met een beetje geluk kun je genieten van het wildlife. …
Musée Matisse, Nice

Tip: Musée Matisse in Nice

Een van de bekendste schilders van Frankrijk: Henri Matisse. Frankrijk telt maar liefst twee musea die aan hem gewijd zijn. Het bekendste en grootste staat in Le Cateau-Cambrésis, maar ook in Nice vind je een leuk museum waar je een inkijkje krijgt van zijn leven en werken in de periode dat de Franse schilder er woonde. Toen ik in Nice …
Stadswandeling langs historische plekken in Amiens

Stadswandeling langs historische plekken in Amiens

Amiens, een stad met een lange en veelbewogen geschiedenis. Door de grote verwoestingen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog is jammer genoeg veel historie verloren gegaan. Maar als je goed kijkt, ontdek je tussen alle nieuwbouw uit de twintigste eeuw toch nog heel veel overblijfselen en aanwijzingen van een geschiedenis die langer terug gaat.

Fotowedstrijd: Het is tijd om te stemmen!

Heb jij meegedaan aan de fotowedstrijd, of heb je zin om mooie foto's van wandelingen in Frankrijk te bekijken? Je kunt vanaf nu stemmen op jouw favoriete foto's en zo meehelpen te bepalen wie er met de publieksprijs naar huis gaat. De periode om te stemmen duurt tot 31 oktober. Begin november maken we de uitslag bekend.
banner

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest