logo-nieuw-wit
Bonjour,

Files voor tankstations, ruzies om de laatste druppels benzine, met het zweet op je voorhoofd van benzinepomp naar benzinepomp rijden... Er zijn op dit moment wat problemen met de verkrijgbaarheid van benzine in Frankrijk, met name langs snelwegen en bij de grote steden. Wij zitten momenteel in de Franse Alpen en hier lijkt er voorlopig nog niet zoveel aan de hand. Ook heeft de Franse overheid maatregelen aangekondigd waardoor de situatie later deze week weer wat beter zou moeten worden. Wij hebben echter dé oplossing: Wandelen in Frankrijk. Kost geen benzine, je ziet en ervaart meer van het landschap, en het brengt je op verrassende plekken.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Cap de la Hague

Wandelen bij Cap de la Hague: Nez de Jobourg

Langs de ruige rotskust van het Normandische schiereiland Cotentin slingert een betoverend wandelpad. Vroeger het toneel van een kat-en-muisspel tussen smokkelaars en douaniers, tegenwoordig dé plek om te genieten van weidse uitzichten over zee. Een van de mooiste gedeeltes van het zogenaamde Douanierspad vind je aan de zuidkant van Cap de la Hague. We maakten er een rondwandeling bij de …
azur

Wandelen aan de Côte d'Azur

Eindeloze vergezichten over de Middellandse Zee, ruige rotskusten, intieme baaien: deze wandeling van SNP Natuurreizen voert je onder een stralend zonnetje door het indrukwekkende natuurgebied van de Calanques ten oosten van Marseille. Je wandelt van Marseille naar Cassis en bent te gast in kleinschalige hotels. Onderweg kun je genieten van de heerlijkste gerechten, zoals de beroemde bouillabaisse.
Voorkant Wandelen Frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken.
france-poster-website

Poster 'France'

Zoek je inspiratie voor je volgende vakantiebestemming, weet je niet precies waar die Franse stad of regio ligt of wil je gewoon iedere dag wegdromen naar Frankrijk? Met deze poster aan je muur komt dat helemaal goed. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita.
voorkant-roadtrips-3d-herdruk

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
insta-rt
Villefranche-de-Conflent

Wandeling door vestingstadje Villefranche-de-Conflent

Vestingsteden zijn er veel in Frankrijk, maar een van de mooist gelegen vind je in het dal van de Têt, in de Catalaanse Pyreneeën. Zoals bij het merendeel van de versterkte stadjes in het land heeft de bekende bouwmeester Vauban ook in Villefranche-de-Conflent zijn sporen nagelaten. Onder zijn leiding werd onder meer het Fort Libéria gebouwd, tegen de berghelling hoog …
Vallée de Bethmale

Mysterieuze meren in de Vallée de Bethmale

Misschien wel de bekendste kaas uit de Pyreneeën komt er vandaan en draagt dezelfde naam: Bethmale, een vallei in het zuidwesten van de Ariège waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De vallei bestaat uit een zestal dorpjes waar slechts een paar honderd mensen wonen. Die hebben echter een sterke eigen identiteit, wat zich bijvoorbeeld uit in een bloeiende folkloristische …
Excursie naar natuurreservaat Scandola op Corsica

Wat te doen op Corsica, mijn tips voor bezienswaardigheden

In de herfst van 2018 was ik een week op Corsica. Een schitterend eiland, met indrukwekkende natuur en leuke dorpjes. Ik zat er samen met een vriend op een vaste locatie, en heb daardoor vooral het midden, westen en noorden van het eiland verkend. In deze blog zet ik mijn persoonlijke tips voor deze gedeelten van Corsica voor je op …

Fotowedstrijd: Je hebt nog tot en met 15 oktober...

Heb jij de afgelopen tijd weer mooie wandelingen in Frankrijk gemaakt? Dan heb je vast ook een foto gemaakt die direct het wandelgevoel bij je naar boven brengt. Stuur hem in en laat ons en de bezoekers van Frankrijk Puur meegenieten! Je maakt onder meer kans op een wandelvakantie van SNP Natuurreizen en een handige wandelrugzak van Helly Hansen. Ook is er een publieksprijs voor de foto met de meeste stemmen: 4 Groene Reisgidsen van Michelin naar keuze.

Je kunt je foto inzenden tot en met 15 oktober 2022. Daarna volgt de stemronde voor de publieksprijs. Dit duurt tot en met 31 oktober. Begin november maken we de uitslag bekend.
banner

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest