logo-nieuw-wit
Bonjour,

Gisteren zijn we aangekomen in de Queyras, een bergdal ten zuidoosten van Briançon in de Franse Alpen. De herfst doet hier langzamerhand z'n intrede, de hellingen kleuren voorzichtig geel en oranje. Het weer is perfect voor het maken van mooie herfstwandelingen. Zoals altijd zijn we ook benieuwd naar jullie tips. Wat mogen we niet missen in deze omgeving? We horen het graag!

Ben je ook herfstvakantieplannen aan het maken, of zit je stiekem alvast vooruit te kijken naar volgend jaar? Met onze boeken Frankrijk Puur Roadtrips en Wandelen in Frankrijk heb je jarenlange inspiratie voor mooie ontdekkingen in Frankrijk.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

pont-aven-bretagne

Pont-Aven, kunstenaarsdorp in Bretagne

Pont-Aven, een klein vissersdorp in het zuiden van Bretagne. Er gaat misschien niet direct een belletje rinkelen, behalve bij liefhebbers van schilderkunst. Die trekken en masse naar het dorp dat in de negentiende eeuw een verzamelplaats werd voor beroemde schilders als Paul Gauguin. Het dorp werd zelfs de naamgever van een gelijknamige kunststroming, de School van Pont-Aven. In het museum …
Sources de la Nive

Les sources de la Nive, het mooiste plekje van Frans-Baskenland

Houd je van overdadig groene natuur, rustige bergdalen en karakteristieke dorpen, dan is Frans-Baskenland de streek voor jou. We verbleven een week lang in een afgelegen vallei dicht tegen de grens met Spanje, een kilometer of dertien ten zuiden van de pelgrimsplaats Saint-Jean-Pied-de-Port. In dit dal ligt de bron van de rivier Nive, die dwars door Baskenland loopt en bij …
Vignoble en Vallée du Lot

Dwars door de Dordognestreek

De hoogtepunten liggen in de Dordognestreek voor het oprapen. Ontdek het zelf met deze autovakantie van SNP Natuurreizen. Je gaat via Brantôme in de rustige en groene Périgord Vert naar Sarlat, een van de mooiste dorpen in deze omgeving. Vervolgens trek je verder naar de bastidedorpen in het zuiden. Ondertussen heb je alle gelegenheid om te genieten van de mooiste uitzichten, fraaie dorpen en kastelen en de lekkerste gerechten uit de streek. Natuurlijk vergezeld van een heerlijke lokale wijn uit Bergerac.
Voorkant Wandelen Frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken.
face
france-poster-website

Poster 'France'

Zoek je inspiratie voor je volgende vakantiebestemming, weet je niet precies waar die Franse stad of regio ligt of wil je gewoon iedere dag wegdromen naar Frankrijk? Met deze poster aan je muur komt dat helemaal goed. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita.
voorkant-roadtrips-3d-herdruk

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
insta-rt
Collioure

Collioure, drukke parel aan de Côte Vermeille

Aan het zuidelijkste puntje van de Franse Middellandse Zeekust vind je een bijzonder ruig stuk natuur. Deze Côte Vermeille kenmerkt zich door kliffen, verborgen baaien en enkele leuke dorpen. De bekendste hiervan is Collioure, dat aan het eind van de negentiende eeuw in trek raakte bij kunstschilders. Het vissers- én wijndorp is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot in dit deel …
Autun

Autun, Romeinse stad aan de rand van de Morvan

Als je vandaag de dag Autun van een afstandje ziet liggen, met op de achtergrond de heuvels van de Morvan, zou je niet zeggen dat dit eens een van de belangrijkste steden van West-Europa was. Het stadje heeft tegenwoordig een kleine 15.000 inwoners en vormt de toegangspoort naar de Morvan. Het leuke is dat hier nog veel terug te zien …

Volg ons ook op Instagram: @frankrijkpuur

Als we op reis zijn houden we je op de hoogte van onze ontdekkingen via onze stories.
insta

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest