logo-nieuw-wit
Bonjour,

Als je deze week onze website bezoekt, zal het je opvallen dat er het een en ander aan de layout gewijzigd is. Hopelijk komen onze foto's en verhalen met de vernieuwde site nog beter tot hun recht. We horen graag wat je ervan vindt!

Datzelfde geldt voor ons nieuwe boek Wandelen in Frankrijk, dat inmiddels bij heel veel mensen door de bus is gevallen. Heb je er al in gelezen? Welke bestemmingen staan er sindsdien op jouw verlanglijstje?

Waar we ook veel reacties op krijgen is onze fotowedstrijd. Er zijn inmiddels al meer dan 200 inzendingen! Zit jouw foto daar ook bij? Het thema is 'Wandelen in Frankrijk', en je kunt nog tot half oktober meedoen.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Joinville

Joinville, karaktervol dorp in de Haute-Marne

In de minder toeristische streken van Frankrijk moet je soms wat beter zoeken naar leuke dorpen en stadjes, maar ze zijn er wel degelijk. Zo belandden we in de Haute-Marne in Joinville, een dorp met karakter in een groene streek in het grensgebied van Lorraine, Bourgogne en Champagne. Veel lezers zullen het label Plus beaux village de France wel kennen. …
gorges-caranca-1-20

Fotowedstrijd

Heb jij de afgelopen tijd weer mooie wandelingen in Frankrijk gemaakt? Dan heb je vast ook een foto gemaakt die direct het wandelgevoel bij je naar boven brengt. Stuur hem in en laat ons en de bezoekers van Frankrijk Puur meegenieten! Je maakt onder meer kans op een wandelvakantie van SNP Natuurreizen en een handige wandelrugzak van Helly Hansen. Ook is er een publieksprijs voor de foto met de meeste stemmen: 4 Groene Reisgidsen van Michelin naar keuze.

Je kunt je foto inzenden tot en met 15 oktober 2022. Daarna volgt de stemronde voor de publieksprijs. Dit duurt tot en met 31 oktober. Begin november maken we de uitslag bekend.
img_0486

De mooiste fietsreizen in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk brengt je op verrassende plekken. Er zijn in het land veel mogelijkheden voor fietsers, of je nu sportief bent of op je gemak wilt rondtouren. Ontdek de mooiste Franse fietsstreken met SNP Natuurreizen en ga op ontdekkingsreis langs rivieren, wijngaarden, lavendelvelden en historische bezienswaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietsvakantie langs de kastelen van de Loire of een sportieve tocht door het hooggebergte op een e-bike?
Voorkant Wandelen in Frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken.
face
france-poster-website

Poster 'France'

Zoek je inspiratie voor je volgende vakantiebestemming, weet je niet precies waar die Franse stad of regio ligt of wil je gewoon iedere dag wegdromen naar Frankrijk? Met deze poster aan je muur komt dat helemaal goed. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita.

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
insta-rt
Monts d'Arrée

Bergen in Bretagne: de Monts d'Arrée

Wie Bretagne zegt, denkt allereerst natuurlijk aan de rotsachtige kusten en de leuke vissershavens. Maar wist je dat er in het binnenland ook plekken zijn waar je je haast in een berglandschap waant? Natuurlijk, als je het vergelijkt met de Alpen of Pyreneeën is het niets, maar de Monts d'Arrée in het midden van Finistère vormen een leuke afwisseling en …
Stadswandeling langs de bezienswaardigheden van Beaune

Stadswandeling langs de bezienswaardigheden van Beaune

Beaune staat bekend om de wereldberoemde Hospices de Beaune met zijn felgekleurde daken. Maar er is nog veel meer te zien en te doen in dit Bourgondische stadje. Wij maakten een stadswandeling langs de mooiste plekken van Beaune, zoals de stadsmuren en de Collégiale Notre-Dame en brachten ook een bezoekje aan het Musée du Vin. Onze route eindigde bij de …
Tillac, piepklein dorp met bijzondere toren in de Gers

Tillac, piepklein dorp met bijzondere toren in de Gers

Qua grootte stelt het allemaal niet zoveel voor, maar het is toch een omweg waard: het dorpje Tillac, ongeveer halverwege tussen Auch en Tarbes. Ik ontdekte er een heel mooi straatje met aan weerskanten woningen, voorzien van een houten galerij. Én een bijzondere toren met poort, die anders is dan de andere verdedigingswerken in deze streek. Na mijn wandeling bij …
boek-1
Heel veel mensen hebben inmiddels ons nieuwste boek in huis, en we kregen ook veel fijne eerste reacties van lezers. Een bloemlezing:

- "Hartelijk dank voor de bezorging van het Franse wandelboek.
Heel mooi met heldere documentatie ..."
- "Het mooie wandelboek gisteren ontvangen.Voor mij als 75-jarige heeft dit boek een dubbelfunctie: een mooi overzicht waar wij vanaf de zestiger jaren in Frankrijk gewandeld hebben en ook weer een inspiratiebron voor nieuwe wandelingen zolang wij dat nog kunnen."
- "Vanmiddag het boek ontvangen. Complimenten, het is weer een prachtig boek geworden!"
- "Hij is binnen en wat is het mooi geworden!"

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest