Bonjour,

In ons boek Wandelen in Frankrijk zetten wij onze vijftig favoriete wandelgebieden in het zonnetje. Nu is het jouw beurt. We zijn op zoek naar jouw mooiste, boeiendste, grappigste, interessantste of meest bijzondere foto. De foto die voor jou het wandelgevoel in la douce France samenvat. Samen brengen we wandelland Frankrijk in beeld. Doe je ook mee? Je maakt kans op leuke prijzen, waaronder een wandelvakantie in de Ardèche!

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita

Fotowedstrijd

Heb jij de afgelopen tijd weer mooie wandelingen in Frankrijk gemaakt? Dan heb je vast ook een foto gemaakt die direct het wandelgevoel bij je naar boven brengt. Stuur hem in en laat ons en de bezoekers van Frankrijk Puur meegenieten! Je maakt onder meer kans op een wandelvakantie van SNP Natuurreizen en een handige wandelrugzak van Helly Hansen. Ook is er een publieksprijs voor de foto met de meeste stemmen: 4 Groene Reisgidsen van Michelin naar keuze.

Je kunt je foto inzenden tot en met 15 oktober 2022. Daarna volgt de stemronde voor de publieksprijs. Dit duurt tot en met 31 oktober. Begin november maken we de uitslag bekend.
Aigues-Mortes

10 bezienswaardigheden in de Gard

Cultuur en natuur die beiden hun plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd hebben, een aantal van de meest indrukwekkende Romeinse bouwwerken in Frankrijk, uitgestrekte vlaktes en sfeervolle dorpjes: het is nog niet zo eenvoudig om het departement Gard terug te brengen tot tien hoogtepunten. We hebben een poging gedaan om onze favoriete bezienswaardigheden in deze Zuid-Franse streek voor je …
Villefranche-de-Conflent

Wandeling door vestingstadje Villefranche-de-Conflent

Vestingsteden zijn er veel in Frankrijk, maar een van de mooist gelegen vind je in het dal van de Têt, in de Catalaanse Pyreneeën. Zoals bij het merendeel van de versterkte stadjes in het land heeft de bekende bouwmeester Vauban ook in Villefranche-de-Conflent zijn sporen nagelaten. Onder zijn leiding werd onder meer het Fort Libéria gebouwd, tegen de berghelling hoog …
Eguisheim

Eguisheim, mooiste wijndorp van de Elzas?

Midden tussen de wijngaarden van de Elzas liggen verschillende pareltjes op je te wachten. Tijdens onze reis door de Elzas ontdekten we enkele van de mooiste dorpen uit de streek. Het is moeilijk om een favoriet dorpje aan te wijzen, want ze lijken veel op elkaar: straten vol met kleurrijke vakwerkhuizen, wijnkelders, een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en …
poster-france

Poster met landkaart van Frankrijk

Zoek je inspiratie voor je volgende vakantiebestemming, weet je niet precies waar die Franse stad of regio ligt of wil je gewoon iedere dag wegdromen naar Frankrijk? Met deze poster aan je muur komt dat helemaal goed. Het is een unieke print, want hij is handgetekend door Marita. Je kunt hem zo ophangen of neerzetten, maar uiteraard ook inlijsten. Reserveer je een van de 1.000 eerste exemplaren van ons nieuwe boek ‘Wandelen in Frankrijk’ via onze website, dan krijg je de poster er gratis bij. Hou je niet van wandelen, maar wel van La douce France, dan kun je hem vanaf nu ook los bestellen in de webshop.
instaposter

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.
insta-rt
Voorkant Wandelen in Frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken.
insta-wandelen
ansichtkaart-kerst-tafel

Ansichtkaart Joyeux Noël

Wil je iemand dit jaar een fijne Kerst toewensen? Stuur dan dit Franse kerstkaartje. Bestel ze nu alvast zodat je ze ruim op tijd in huis hebt.

Ansichtkaart Joyeux Anniversaire

Wil je iemand een fijne verjaardag toewensen? Stuur dan dit kaartje met Joyeux Anniversaire.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest