Bonjour,

Deze week begint officieel de meteorologische zomer. Hoog tijd dus om je eens wat in te lezen in je zomervakantiebestemming van dit jaar. Wordt het zee, heuvels, bergen, het rustige binnenland of een combinatie? Via de overzichtspagina op Frankrijk Puur vind je snel alle informatie over jouw bestemming terug.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita
Arles

Arles, het kleine Rome van de Provence

Als je een idee wilt krijgen van het leven in een Gallo-Romeinse stad tweeduizend jaar geleden, dan moet je naar Arles. Ga in de voetsporen van een Romein, die de dag begon met een verfrissend bad in de thermen, vervolgens het forum bezocht om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en de dag afsloot met een spektakel in …
Ouessant

Bezoek aan Ouessant, met de boot naar het uiterste puntje van Frankrijk

Het is het meest westelijke gebied van Europees-Frankrijk: het eiland Ouessant, voor de kust van het departement Finistère. Als je houdt van de Bretonse kusten, dan mag een bezoek aan dit eiland niet ontbreken: heidevelden zover het oog reikt, de golven die stukslaan op de ruige rotsen, verscholen baaien, en met een beetje geluk kun je genieten van het wildlife. …
Jardin Alpin du Lautaret

Jardin Alpin du Lautaret, bijzondere alpentuin boven op een bergpas

Terwijl de eerste campers zich langs de route van de Col du Lautaret en de Col du Galibier opstellen in afwachting van de Tour de France die hier over enkele dagen langs komt, bezoeken wij een pareltje voor bloemen- en plantenliefhebbers. De Jardin Alpin du Lautaret laat je de flora van berggebieden wereldwijd ontdekken, onder het genot van een magnifiek …
Stadswandeling door Auch, hoofdstad van de Gers

Stadswandeling door Auch, hoofdstad van de Gers

Op veertig meter hoogte boven de rivier de Gers die het gelijknamige departement doorkruist, ligt de trotse hoofdstad Auch. De monumentale vijftiende-eeuwse kathedraal bekroont dit hooggelegen stadje, het bruisende hart van de oeroude landstreek Gascogne. Met behulp van een interactieve app verkende ik het centrum van deze bijzondere stad. De stad Auch (spreek uit: Osj) heeft wortels die tot ver …

Zomeractie

Neem jij ons boek Frankrijk Puur Roadtrips dit jaar mee op vakantie? Dan hebben we een leuke actie voor je. Maak een mooie foto in Frankrijk met op de voorgrond of achtergrond het boek en stuur deze naar ons op via mail of plaats hem op je Instagram of Facebook en vermeld ons daarbij. De drie origineelste foto's belonen we met een exemplaar van ons nieuwe boek Wandelen in Frankrijk, dat later dit jaar zal verschijnen. Je kunt tot en met 31 augustus 2022 meedoen aan deze actie.
roadtrips-1-2

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.

Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Nieuw in 2022: Wandelen in Frankrijk

De mooiste plekken en routes

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek ontdek je vijftig bestemmingen door het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt tips voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten. De wandelplekken zijn thematisch gegroepeerd en van elke route is een GPS-bestand te downloaden.

Dit inspiratieboek, voorzien van prachtige foto’s, is niet te missen voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars en liefhebbers van de Franse landschappen.

We zijn op dit moment hard aan het werk om dit boek af te maken. Schrijf je in om een mailtje te ontvangen op het moment dat je het kunt bestellen!

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest