Bonjour,

Deze week versturen we onze nieuwsbrief vanuit het zonnige Zuid-Frankrijk. Vanmorgen maakten we een prachtige wandeling door de Alpilles, en ook de komende dagen verkennen we deze streek verder. De natuur is hier al een stukje verder dan in Nederland. Oftewel, ons panorama bestaat uit velden vol kleurige klaprozen, brem, geraniums, wilde rozen en tijm, al volop in bloei. Het voorjaar is dan ook de optimale tijd om dit gebied te verkennen. Niet druk, en de droogte en verzengende hitte van de zomer zijn nog ver weg.

Bon voyage et à bientôt,
Martijn & Marita
Château du Tirondet: ontstressen in stijlvolle gîtes op het platteland van de Creuse

Château du Tirondet: ontstressen in stijlvolle gîtes op het platteland van de Creuse

Onthaasten, terug naar de bron, opladen, zomaar wat termen die in je opkomen wanneer je het plekje van Priscilla en Guido ontdekt. Want hier, op Château du Tirondet in la France profonde, kun je nog helemaal tot rust komen terwijl het je aan niets ontbreekt. Een heerlijke plek midden in de natuur, waar de tijd heeft stilgestaan en je alleen de deur van je vakantiehuisje open hoeft te doen om meteen het bos in te wandelen.

Boeken voor een verblijf op Château du Tirondet is pas sinds kort mogelijk. Dat betekent dat er momenteel voor het hoogseizoen van 2022 nog volop plek is.
wandelen-bugarach

Pic de Bugarach, wandelen op een mysterieuze berg

Tijdens ons bezoek aan de Aude willen we graag de Bugarach beklimmen, met 1230 meter de hoogste berg van de Corbières. We starten onze wandeling vanuit het dorp Bugarach, aan de voet van de berg. Het is is een onbeduidend gehucht, maar werd in 2012 desalniettemin overspoeld door mensen van over de hele wereld, die hoopten dat hier ze de …
Tarte aux myrtilles

Recept: Bosbessentaart (tarte aux myrtilles)

Niets lekkerder dan na een flinke wandeling in Frankrijk neer te ploffen op het terras van een berghut om dan een heerlijke frisse bosbessentaart voorgeschoteld te krijgen. De geuren en kleuren van de Franse bergen wilde ik ook wel eens in huis halen. Daarom maakte ik onlangs zelf een bosbessentaart. Deze tarte aux myrtilles is voor elk moment geschikt, of …
Honfleur

Honfleur, drukbezocht havenstadje in Normandië

Houd je van pittoreske Normandische havenstadjes met vakwerkhuisjes en gezellige kades met vissersbootjes? Honfleur is zo'n stadje, maar wel met een gebruiksaanwijzing. De reputatie is het stadje namelijk vooruitgesneld en dat zorgt ervoor dat het op zonnige dagen rond het hoogseizoen een komen en gaan is van toeristen. En dat heeft zo zijn gevolgen voor de charme en aantrekkingskracht: grote …
Campings in Zuid-Frankrijk

10 campings in Zuid-Frankrijk, midden in de natuur

Genieten van de Zuid-Franse zon, de rijke keuken, het afwisselende landschap: waar kun je dat beter doen dan vanaf een rustige camping in een natuurlijke omgeving? Ik zocht tien campings voor je uit in Zuid-Frankrijk waar het 's zomers goed toeven is. De campings zijn allemaal omringd door bossen, heuvels, bergen of platteland en in de buurt van mooie natuurgebieden. …

Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.

Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.
voorkant-wandelen-rug

Nieuw in 2022: Wandelen in Frankrijk

De mooiste plekken en routes

Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek ontdek je vijftig bestemmingen door het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan een of meerdere routes vermeld en je krijgt tips voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten. Dit inspiratieboek, voorzien van prachtige foto’s, is niet te missen voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars en liefhebbers van de Franse landschappen.

We zijn op dit moment hard aan het werk om dit boek af te maken. Schrijf je in om een mailtje te ontvangen op het moment dat je het kunt bestellen!

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen
facebook twitter instagram pinterest