Bonjour,

De afgelopen week ontdekten we het skigebied van Valmeinier en Valloire. Een relatief kleinschalig wintersportgebied met uitzicht op schitterende natuur. Een leuke tip voor als je wel eens wat anders wilt dan de bekendere gebieden als Les Trois Vallées of Portes du Soleil. Ga jij deze winter nog op reis naar de Franse bergen, of ben je al weer druk bezig met vooruitkijken naar een zonnige voorjaars- of zomerbestemming?

À bientôt,
Martijn & Marita

Saulieu

Saulieu, etappeplaats op oude toeristische route

In vroeger tijden toerden de vakantiegangers kalmpjes van Parijs naar Lyon over tweebaanswegen, vandaag de dag heeft de Autoroute A6 deze functie overgenomen. Een stad die de charme van de oude Route Nationale 6 heeft weten vast te houden is Saulieu, in de Morvan. Het stadje heeft dan ook veel te bieden, of je nu op doorreis bent of in …
Recept voor madeleines

Recept voor madeleines

Heerlijk bij een typisch Frans ontbijt of in de koffiepauze: een traditionele madeleine. Het is misschien wel een van de bekendste Franse cakejes, en dat is niet verwonderlijk. Goed klaargemaakt zijn ze zoet en luchtig, met een vleugje citroen, én een bultje. Ik ging op zoek naar een recept en deel in deze blog wat tips om ook zelf de …
boek-1-4

Het boek Frankrijk Puur

Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen.
boek-1-6
“Alleen al voor het sfeervolle fotowerk zou je het boek aanschaffen. Als rechtgeaarde francofiel vindt je hierin toch weer nieuwe ideeën en hoewel de voorkant van het boek suggereert dat er (slechts?) 50 bestemmingen worden besproken, staan bij iedere bestemming nog 3 andere bezienswaardigheden, dus 200 in totaal. Laat je niet afschrikken door de sportieve insteek van de schrijver; je hoeft geen meerdaagse trektochten door het hooggebergte te maken, zoals de schrijver graag doet. Dus kopen dat boek en allez-y.”

Aldus een van de nieuwste recensies van het boek Frankrijk Puur. Meer recensies lezen? Ga dan naar deze pagina.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest