Bonjour,

Momenteel genieten we van de sneeuw van Valmeinier, een skioord dat grenst aan de mooie ongerepte natuur rondom de Mont Thabor, een berg van 3178 meter hoogte. Maar we hebben ook even tijd om je deze nieuwsbrief toe te sturen, met tips van onze vorige reis naar Frankrijk, naar de Bourgogne en de Elzas. Twee streken die relatief dicht bij elkaar liggen, maar toch veel van elkaar verschillen. Welk van de twee is jouw favoriete bestemming?

À bientôt,
Martijn & Marita

flavigny-bourgogne

Flavigny-sur-Ozerain, idyllisch dorp vol heerlijkheden

Tijdens ons bezoek aan de Bourgogne, in november, zijn we helemaal fan geworden van het dorpje Flavigny-sur-Ozerain. Die naam zegt je misschien niet direct iets, maar je kent vast de bekende blikjes met anijssnoepjes die in dit dorp worden geproduceerd. Het bijbehorende café, snoepwinkeltje en museum zijn onze favoriete plekken van Flavigny, maar het is ook heerlijk slenteren door de …
Wandeling naar het kasteel en de waterval van Nideck

Wandeling naar het kasteel en de waterval van Nideck

Diep in de bossen van de Vogezen liggen intrigerende plekken verscholen. Overweldigende uitzichtpunten, grillig gevormde rotsen, klaterende watervalletjes en oeroude kastelen. Niet gek dat er in de loop der tijd allerlei legendes ontstonden met de bossen en kastelen van de Vogezen in de hoofdrol. Tijdens onze reis door de Elzas ontdekten we bijvoorbeeld de ruïne van een middeleeuws kasteel die …
boek-1-4

Het boek Frankrijk Puur

Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen.
boek-1-6
“De prachtige foto’s en de persoonlijke vertelstijl van Martijn zorgen ervoor dat je echt meegenomen wordt op reis door Frankrijk. Je kunt echt al een beetje voorproeven van al die mooie plekjes! Dit boek zorgt ervoor dat ik eigenlijk alles op mijn ‘Frankrijk bucketlist’ wil zetten en het liefst alle locaties uit het boek zou gaan afreizen en afvinken! Er is zo veel moois te zien, zo veel nieuws te ontdekken! Frankrijk is mooi, dat wist ik al, maar zó mooi…”

Aldus een mooie nieuwe recensie op Bol.com. Meer recensies lezen? Ga dan naar deze pagina.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest