Bonjour,

Afgelopen week bezochten we de vakdag van de Vakantiebeurs. Deze beurs vormt altijd een mooi begin van het reisjaar en is een goede plek om inspiratie op te doen voor reistrends en leuke bestemmingen. Zo hebben we zelf het gebied 'Provence Occitane' op het verlanglijstje gezet, de streek grofweg tussen de rivieren Gard(on) en Ardèche, rondom Bagnols-sur-Cèze. Je vindt er volop leuke dorpjes en schilderachtige landschappen met heuvels en kronkelende riviertjes. We bezochten de stand van dit gebied op de Vakantiebeurs en kregen meteen zin om die kant op te gaan. Ben jij al eens in deze streek geweest?

À bientôt,
Martijn & Marita

rondrit-saverne-lutzelbourg

Roadtrip in de Elzas: afwisselende rondrit vanuit Saverne

Herfst in de Elzas betekent wisselvallig weer, niet altijd geschikt voor mooie wandelingen. Een rondrit in de auto is dan een perfecte activiteit. Wij kiezen voor een kleine roadtrip in de buurt van Saverne, omdat je daar een mooi rondje kunt rijden met afwisselende bezienswaardigheden: een kasteel, een dorpje met ruïne, de bijzondere scheepslift van St-Louis-Arzviller, twee uitzichtspunten en de …
camping-les-charmilles-ardeche

Les Charmilles, sfeervolle familiecamping midden in de Ardèche

De Ardèche: grillige valleien met bruisende riviertjes, dichtbegroeide hellingen en schilderachtige dorpjes met eeuwenoude monumenten. Wat mij betreft een topbestemming voor zowel actieve vakantiegangers als rustzoekers. Midden in het gevarieerde landschap van deze streek vind je de sfeervolle familiecamping Les Charmilles. Hier is het voor jonge gezinnen en actieve ouderen optimaal genieten van al dat moois, in een gezellige en …
La Petite-Pierre, ideale uitvalsbasis voor de Noordelijke Vogezen

La Petite-Pierre, ideale uitvalsbasis voor de Noordelijke Vogezen

De Vogezen, een lange bergketen ten westen van de Elzas. Wat veel mensen niet weten is dat de streek is opgesplitst in twee deelgebieden. Het zuidelijke, met de 'ballons', zoals de bergtoppen daar heten, is het bekendst. Maar weggestopt tegen de grens met Duitsland vind je in het noordelijke deel van deze regio nog een bijzonder natuurgebied: het Parc Naturel …
iphone-zoeken-ontdekken-nl
Wat dacht je van één handig en overzichtelijk platform waarop je met een paar klikken zowel gave bezienswaardigheden en activiteiten als campings, vakantiehuisjes en bijvoorbeeld leuke restaurantjes in Frankrijk kunt ontdekken?

We zijn hard bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website, naast Frankrijk Puur. Nog even geduld... binnenkort hoor je hier meer over.

Wat zou er volgens jou niet mogen ontbreken op deze nieuwe Frankrijkwebsite? Laat het ons weten en ontdek hier meer over deze site!
boek-1-4

Het boek Frankrijk Puur

Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest