Bonjour!

De tijd rond kerst is het ideale moment om na te denken over de vakanties van komend jaar. Bij de meeste campings en vakantiehuisjes in Frankrijk kun je alweer volop boeken voor komend seizoen. Heb jij nog inspiratie nodig? Op Frankrijk Puur vind je tips voor leuke campings en vakantiestreken.

Ben je trouwens benieuwd naar het verhaal achter Frankrijk Puur? Op Indebuurt Leiden verscheen gisteren een leuk interview met ons. Je leest in het interview meer over ons reisblog en het boek Frankrijk Puur.

À bientôt,
Martijn & Marita


Ontdekkingstocht door een eeuwenoud ziekenhuis: Hospices de Beaune

Ontdekkingstocht door een eeuwenoud ziekenhuis: Hospices de Beaune

Kom je in de Bourgogne, dan mag je Beaune niet missen. Ik had al vaak over deze stad midden tussen de wijnvelden gehoord, en dan met name over een indrukwekkend monumentaal gebouw dat midden in de stad staat: de Hospices de Beaune. Tijdens een rondwandeling door de gebouwen van dit voormalige ziekenhuis komt de geschiedenis tot leven. Voor de oorsprong …
Leuke reisboeken en reisgidsen over Frankrijk

Leuke reisboeken en reisgidsen over Frankrijk

Heb je zin in het plannen van een nieuwe reis naar Frankrijk? Of om gewoon lekker te bladeren door reisboeken over Frankrijk en weg te dromen bij al die mooie bestemmingen? Of je nu vooral op zoek bent naar reisinspiratie en nog niet precies weet waar je heen wilt, of al helemaal een route aan het uitstippelen bent, deze boeken …
Telepherique des Glaciers de la Meije

Téléphérique des Glaciers de La Meije: met de kabelbaan omhoog bij La Grave

Het bergplaatsje La Grave heeft veel leuke verrassingen. Het is een vrij authentiek dorp met een prachtige ligging en volop wandelmogelijkheden. Heb je zin in een dagje wat rustiger aan, dan is dit een leuk uitje: omhoog met de kabelbaan naar een gletsjer waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de omgeving. Én extra bijzonder, vooral ook met kinderen, boven …
kerst-1-5

Het boek Frankrijk Puur

De afgelopen dagen verscheen er opnieuw een mooie recensie van het boek Frankrijk Puur op internet. We delen het graag met je!

"Frankrijk Puur is een ode aan al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. De kusten, de bergen, de cultuur en de historie die je overal aantreft."

Frankrijkboeken

Op de speciale boekpagina op ons blog vind je alle recensies die tot nu toe verschenen op een rijtje.

Verder nog iets om naar uit te kijken: het boek wordt vermeld in de nieuwe editie van het blad Leven in Frankrijk, dat op 19 december verschijnt.

Het boek Frankrijk Puur

Ken jij Frankrijkliefhebbers, of ben je er zelf een en heb je ons boek nog niet? Zet het dan op je verlanglijstje, of geef het boek cadeau!

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest