Bonjour!

Vorige week zaten we nog in de Elzas, inmiddels hebben we dat ingeruild voor de rustige Morvan. Opnieuw prachtige landschappen, met een kleurrijk palet van groene velden en bomen in alle herfsttinten. Vanuit de Elzas hebben we trouwens een tussenstop gemaakt in Beaune, een leuke tip voor wie op zoek is naar een gezellige stad in de wijnstreek van de Bourgogne. Natuurlijk mag daarbij een bezoek aan de wereldberoemde Hospices niet ontbreken! Zoals je gewend bent, zullen we de komende tijd weer alle verhalen over onze reis door Noordoost-Frankrijk gaan publiceren op het blog.

À bientôt,
Martijn & Marita


Lombez

Bliksembezoek aan Lombez

Aan de oever van het riviertje de Save dat aan de voet van de Pyreneeën ontspringt, ligt een klein stadje waar een opvallende kerktoren bovenuit steekt. Ik kom door het dorp op weg vanuit de Gers richting Toulouse, waar het vliegtuig op me wacht. Maar ik kan het niet laten om dit plekje zomaar voorbij te rijden, parkeer mijn auto …
Pont l'Évêque

Kaas én leuk dorp in Normandië: Pont l'Évêque

In het noordoosten van de streek Calvados ligt een bijzonder dorpje: Pont l'Évêque. Het heeft de charmante uitstraling van een typisch Normandisch dorp, inclusief vakwerkhuisjes. Maar het is ook de naamgever van een heerlijk romig kaasje dat je als kaasliefhebber niet links kan laten liggen. Tijdens onze recente reis langs enkele van de hoogtepunten van Normandië namen we even de …
boek-foto-facebook-corsica

Recensies van ons boek Frankrijk Puur

De afgelopen dagen verschenen er enkele mooie recensies van het nieuwe boek Frankrijk Puur op internet. We delen ze graag met je!

“Een heerlijk boek vol tips, inspiratie en leuke feitjes. Dankzij de prachtige foto’s en de aansprekende onderwerpen heb je direct zin om je spullen te makken en richting Frankrijk te gaan. Het mag niet ontbreken in de boekenkast van een liefhebber van Frankrijk. Een ideaal cadeau voor de kerst of een verjaardag.”

Dorpen in Frankrijk

Frankrijk Puur. 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken. Die ondertitel doet dit boek helemaal recht. Wanneer je het aantal vogelgebieden in Frankrijk op mijn website de komende jaren ziet toenemen, dan weet je waar ik mijn inspiratie vandaan heb gehaald: uit dit schitterende reisboek. Dat ook nog eens heel aantrekkelijk geprijsd is gezien formaat en vormgeving. Elke aanbeveling meer dan waard!”

De Visdief

“Ook als je geen concrete vakantieplannen hebt een aanwinst voor je boekenkast, want met alle mooie foto’s heb je aan dit boek de ultieme inspiratiebron voor een vakantie naar Frankrijk.”

Expeditie Aardbol

lapetitepierre-1-8

Het boek Frankrijk Puur

Ken jij Frankrijkliefhebbers, of ben je er zelf een en heb je ons boek nog niet? Zet het dan op je verlanglijstje, of geef het boek cadeau!

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest