Bonjour,

Onbezorgd door Frankrijk reizen lijkt nog even heel ver weg. Heb jij er ook zo'n heimwee naar? Voorlopig is er weinig meer dat we kunnen doen dan het lezen van boeken, tijdschriften en bekijken van foto's en films over Frankrijk.

Trouwens, je hebt nog ruim twee weken de tijd om te profiteren van de tijdelijk verlaagde prijs van ons boek, na 31 december is Frankrijk Puur weer te bestellen voor de normale prijs.

À bientôt,
Martijn & Marita

Lac Lauvitel

Lac Lauvitel, schilderachtig bergmeer in de Écrins

Een van de populairste wandelbestemmingen in het bergmassief van de Écrins: het groenblauwe meer Lauvitel ten zuiden van Bourg d'Oisans in het ruige bergdal Vallée du Vénéon. De wandeling ernaartoe is relatief eenvoudig. Boven word je beloond met een prachtig panorama op het meer en de omliggende rotsachtige berghellingen. Met een beetje geluk zie je bij het meer de bergmarmotten …
signal-uchon

Signal d'Uchon: uitzichtpunt in de Morvan, met verrassing

Ik ben gek op uitzichtpunten. Je voelt je klein worden bij oneindige vergezichten, een wereld die aan je voeten ligt. Precies dat gevoel kreeg ik bij het Signal d'Uchon, een bijzondere verzameling rotsblokken op een heuvel aan de rand van de Morvan. Het kost even een tijdje om alles wat je hier kunt zien op je in te laten werken. …
Bergheim

Bergheim, rustig ommuurd wijndorp in de Elzas

De wijndorpen in de Elzas: als je er een gezien hebt, heb je ze allemaal gezien? Nee, niet echt. Hoewel de meeste bol staan van de vakwerkhuisjes, wijnkelders en toeristische winkeltjes, zijn er toch ook genoeg verschillen te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld bij het sfeervolle Bergheim, waar je heerlijk rustig rondom het stadje kunt lopen, over de oude verdedigingswallen. Het dorp …
Uitzicht over het landschap van de Route Napoléon net boven Gap, met het bergmassief van de Écrins.

De Route Napoléon, een keizerlijke reis door betoverende landschappen

Na ruim tweehonderd jaar kun je Napoléon nog zomaar tegenkomen in Frankrijk. Zijn erfenis wordt misschien wel het meest tastbaar langs de Route Napoléon, een toeristische route die van Golfe-Juan, tussen Cannes en Antibes, naar Grenoble voert. In 1815 reisde de keizer na zijn ontsnapping van het eiland Elba hierlangs naar Parijs, waar hij binnengehaald werd als een held. De …

20% korting op het boek Frankrijk Puur!

kerst-1-5
Heb je ook zo'n heimwee naar Frankrijk? Om het leed wat te verzachten geven we 20% korting op het boek Frankrijk Puur. Je betaalt tot 31 december geen €24,99 maar slechts €20,-. Deze prijs is ook geldig in alle (online) boekhandels.

Nieuw boek: Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips geven we je vijftig van onze mooiste routes door het Franse land, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.
ansichtkaart-joyeux-noel

Een Frans kerstkaartje versturen?

In de webshop van Frankrijk Puur vind je ansichtkaarten met verschillende stijlen en onderwerpen. Bijvoorbeeld deze kerstkaart. Leuk om te versturen, maar ook geschikt om je interieur mee op te vrolijken.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest