Bonjour,

Morgen, 1 december, bestaat Frankrijk Puur zes jaar. In een paar jaar tijd groeide de site uit tot het grootste Nederlandstalige reisblog over Frankrijk. En hoe meer we door Frankrijk reizen, hoe groter ons verlanglijstje met nieuwe, nog onbekende plekken wordt.

We wisselen onze reizen in Frankrijk graag af: de ene keer een roadtrip waarbij je in een of enkele dagen tijd alle hoogtepunten van een bepaalde streek kunt ontdekken, de andere keer langere tijd op een vaste plek, zodat je de tijd hebt om een gebied echt te leren kennen. Dat idee zit ook achter ons nieuwe boek. Je kunt het gebruiken om in je eigen tempo een streek helemaal te leren kennen, maar je kunt door de dagelijkse beschrijvingen ook in kortere tijd de hoogtepunten van een deel van Frankrijk ontdekken. En zo blijven we ook in het nieuwe jaar doen wat we al jaren doen, het delen van onze ontdekkingen in Frankrijk.

À bientôt,
Martijn & Marita

frans-broodje-mannele-2

Recept: Mannele, Frans broodje voor Sint Nicolaas

Wie zoet is krijgt lekkers... ook in sommige delen van Frankrijk krijgen kinderen rond Sinterklaas allerlei lekkers. Kruidkoek, snoepjes, gedroogd fruit of een mannele: een soort briochebroodje in de vorm van een mannetje. Maar ook voor volwassenen is dit een lekkernij, zeker met een flinke kop warme chocolademelk erbij. Met dit gemakkelijke recept heb jij tijdens Sinterklaas ook de heerlijke …
Verdiep je in het leven van Charles de Gaulle met TV5MONDE

Verdiep je in het leven van Charles de Gaulle met TV5MONDE

Op 9 november was het vijftig jaar geleden dat generaal Charles de Gaulle overleed. Hij was de leider van de Franse regering in ballingschap tijdens de Tweede Wereldoorlog en president van Frankrijk van 1959 tot 1969. Ter ere van zijn vijftigste sterfdag staat TV5MONDE in december in het teken van Charles de Gaulle. Je ontdekt alles over het leven van …
Turenne

Turenne, kasteeldorp met rijke geschiedenis

In de grensstreek van de departementen Corrèze, Lot en Dordogne vind je enkele van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Een daarvan is het prachtige middeleeuwse Turenne, een dorpje op een heuveltop, bekroond met een indrukwekkende burcht. Ik bezocht het in het voorjaar, tijdens mijn verblijf op het centraal in de Dordognestreek gelegen vakantiepark Domaine de Lanzac. Wie het stadje Turenne …
Wat te doen in de Cevennen?

Wat te doen in de Cevennen?

Les Cévennes, een veelzijdige bestemming in het midden van Zuid-Frankrijk. Een streek met veel natuur, een ruig landschap van groen beboste hellingen, ruige riviertjes en rotsachtige dalen. Een streek ook van uitersten, met 's winters veel kans op sneeuw en 's zomers vaak een overheersende droogte. De Cevennen is een streek waar de mens zich nog lang door het ritme …

20% korting op het boek Frankrijk Puur!

Heb je ook zo'n heimwee naar Frankrijk? Om het leed wat te verzachten geven we 20% korting op het boek Frankrijk Puur. Je betaalt tot 31 december geen €24,99 maar slechts €20,-. Deze prijs is ook geldig in alle (online) boekhandels.

Nieuw boek: Frankrijk Puur Roadtrips

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips geven we je vijftig van onze mooiste routes door het Franse land, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.
ansichtkaart-joyeux-noel

Een Frans kerstkaartje versturen?

In de webshop van Frankrijk Puur vind je ansichtkaarten met verschillende stijlen en onderwerpen. Bijvoorbeeld deze kerstkaart. Leuk om te versturen, maar ook geschikt om je interieur mee op te vrolijken.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest