Bonjour,

Afgelopen week werd het tweeduizendste exemplaar van het boek Frankrijk Puur verkocht. We zijn blij dat al zoveel mensen genieten van de verhalen en foto's in het boek. We hopen dat we met ons boek, onze site en straks ons nieuwe boek de heimwee naar Frankrijk in deze tijd wat kunnen verzachten. En dat je veel nieuwe inspiratie krijgt om alle gezichten van het mooie land te leren kennen, voor als we weer zorgeloos naar Frankrijk kunnen.

À bientôt,
Martijn & Marita

PS. Reizen naar Frankrijk zit er nu even niet in. Toch gaan we met onze nieuwsbrief en op de site door met het geven van tips, in de hoop dat we snel weer naar Frankrijk toe kunnen.

Frankrijk Puur Roadtrips

Zoals je de afgelopen tijd kon lezen, zijn we bezig met een nieuw boek. Dit vordert gestaag. Zo schreven we vorige week de voorlopige tekst voor op de achterkant van het boek. Die lees je hieronder.
cover-nieuw1
Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips geven we je vijftig van onze mooiste routes door het Franse land, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.
Cascade des Tufs, Arbois

Tropische waterval in Frankrijk: Cascade des Tufs bij Arbois

Je waant je haast op een tropisch eiland wanneer je tussen de bomen de waterval ontwaart. Het water klatert enkele meters naar beneden temidden van de rotsen die dik zijn begroeid met mos. In de bedding van het riviertje Cuisance zijn tientallen lage bassins gevormd met kristalhelder water. Langs het stroompje volop bomen en struikgewas. Welkom in de Jura. We …
Balazuc

Balazuc, een van de mooiste dorpjes aan de Ardèche

De Ardèche telt vele mooie dorpjes en stadjes, maar een die er boven uitsteekt is wel Balazuc. Ook letterlijk, want het dorp ligt op een van de kliffen aan de oever van de rivier de Ardèche. Balazuc kent een rijke historie, die teruggaat tot aan de tijd van de Neanderthalers. Al in de prehistorie was deze streek bewoond, zo blijkt …
Grotte de Choranche

Grotte de Choranche, bijzonder plekje in de Vercors

De Vercors zit vol met leuke verrassingen. Het middelgebergte aan de westkant van de Alpen bestaat voornamelijk uit kalksteen. Dat betekent, net als bij andere kalkstenen plateaus in Frankrijk, dat er ook veel grotten in het gebied zijn te vinden. Het water dat in hoger gelegen gebieden valt, sijpelt door de grond heen en slijt daarbij langzaam allerlei grotten en …
Courgettesoep met geitenkaas

Recept: Courgettesoep met geitenkaas (Soupe de courgette au chèvre)

Hoewel de courgette oorspronkelijk van de overkant van de Atlantische Oceaan afkomstig is, zul je deze groente vaak aantreffen in de Franse keuken. Sinds een eeuw of twee wordt de vrucht - familie van de pompoen - met name in de zuidelijke streken van het land geteeld en gegeten. In Nice heb je bijvoorbeeld een bijzonder gerecht waar de bloemen …

20% korting op het boek Frankrijk Puur!

Heb je ook zo'n heimwee naar Frankrijk? Om het leed wat te verzachten geven we 20% korting op het boek Frankrijk Puur. Je betaalt tot 31 december geen €24,99 maar slechts €20,-. Deze prijs is ook geldig in alle (online) boekhandels.
aanbieding
Over het boek Frankrijk Puur
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.

"Een inspirerende gids", "schitterende foto's" - EN ROUTE

Ebooks en reisgidsen van Frankrijk Puur

Op zoek naar reisinspiratie? Met de reisgidsen van Frankrijk Puur ga je goed voorbereid op weg naar Frankrijk. De reisgidsen zijn te koop in PDF-formaat, ideaal voor op je tablet, smartphone of ereader. Drie reisgidsen zijn ook als papieren boekje te bestellen.

Meer Frankrijkinspiratie?


Volg Frankrijk Puur ook op Facebook, Instagram en Pinterest!
Postadres:
Frankrijk Puur
Brahmslaan 13
2324 AC Leiden
facebook twitter instagram pinterest