6 uitstapjes voor gezinnen met kinderen in de Drôme

De Drôme is een populaire zomervakantiebestemming onder Nederlanders. Zon, mooie natuur, leuke stadjes en dorpjes, goede campings, dat zijn zo de pluspunten van deze streek. Maar zijn je kinderen de animatie op de camping zat, of ben je zelf zat van het getreuzel van je kinderen die eigenlijk niet zoveel zin hebben het zoveelste stadje of dorpje te bekijken? Ik zocht zes alternatieve kindvriendelijke activiteiten in de Drôme die je gegarandeerd een leuke dag opleveren.

Bezoek aan een Alpaca-boerderij
Alpaca’s, die leven toch in de Andes? Dat klopt, maar ook in de Drôme! Nabij Pradelles is een Alpacafokkerij waar je kunt zien hoe de dieren leven en wat er van hun wol gemaakt wordt. Het eerste deel van het bezoek bestaat uit het kennismaken met de dieren, waarbij je ze uiteraard ook mag aanraken. Het tweede deel van het bezoek zie je de producten die er van de wol gemaakt worden, en hoe dat precies gebeurt. Een leerzaam uitje in een omgeving met prachtig uitzicht. Let op: er zijn kosten aan verbonden, en een bezoek is alleen mogelijk na vooraf te hebben gereserveerd!
Website

Acro Pôle Aventure
Spannende activiteiten in de natuur, dat is Acro Pôle Aventure. Op en om het terrein ten oosten van Montélimar is onder meer een klimparcours voor jong en oud, je kunt er aan via ferrata doen, canyoning, boogschieten en paintball.
Website

De vlindertuin
La Ferme aux Papillons is een vlindertuin bij het plaatsje Die waar je van het voorjaar tot het najaar tientallen vlindersoorten en tropische planten kunt bewonderen. Je leert er alles over dit bijzondere diertje, en zult ze van dichtbij langs je heen zien vliegen. Opgepast, want misschien landt er wel een vlinder op je arm of schouder..
Website

Bezoek een sledehondenfarm
In de winter kun je op diverse plekken in Frankrijk sleerijden met honden. In de Drôme is een boerderij waar deze honden getraind en gefokt worden. ‘s Zomers kun je er knuffelen met de honden, wandelen met de honden, of een tour door de omgeving maken in een kar die voortgetrokken wordt door de honden.
Website

Village miniature, Grignan
Op 400m2 vind je zo’n 70 huizen in miniatuur nagebouwd, waardoor je kennis kunt maken met het authentieke Provençaalse leven. Kijk hoe de bewoners hier vroeger leefden, welke al lang verdwenen beroepen ze hadden, waar ze zich mee bezig hielden. Alle kleuren van de Provence komen tot leven in dit piepkleine dorpje.
Website

Kanoën op de Drôme
Een onmisbaar en superleuk uitje: kanovaren op de rivier de Drôme. Op allerlei plekken langs de Drôme kun je kano’s huren. Er zijn diverse parcours, voor verschillende doelgroepen en wisselend in lengte. Raften behoort in het voorjaar en najaar ook tot de mogelijkheden, als de stroming goed genoeg is.
Website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Gratis ebook?

Schrijf je net als 22.513 anderen in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50