5 verrassende regionale specialiteiten uit de Tarn

5 verrassende regionale specialiteiten uit de Tarn

door Martijn
588 keer gelezen

Het departement Tarn in de Midi-Pyrénées is een geliefde bestemming vanwege de nabij gelegen beroemde Gorges du Tarn en de gelijknamige rivier die door de streek stroomt. Maar de regio heeft ook veel karakteristieke culinaire verrassingen. Ik hou ervan om tijdens een vakantie op zoek te gaan naar regionale specialiteiten, zoals kazen, worst, broodjes, gebak, en op Frankrijk Puur vind je dan ook geregeld enkele van die specialiteiten uitgelicht. Deze keer vijf uit de Tarn die het proberen waard zijn!

Foto: http://lesfeesmaisons.canalblog.com/

Foto: http://lesfeesmaisons.canalblog.com/

advertentie

Poumpet
Tarn is in vroeger tijden meermaals het strijdtoneel geweest van bloedige oorlogen. In de achtste tot de tiende eeuw stonden delen van zuid-west Frankrijk zelfs onder invloed van moslims die vanuit Noord-Afrika via Spanje in Europa optrokken. Daar is nu weinig meer van terug te vinden, behalve in eeuwenoude recepten die lokaal de tand des tijds hebben doorstaan. Waarschijnlijk is de Poumpet een van dat soort overblijfselen: een gebakje op basis van bladerdeeg, met boter, suiker, citroen en eventueel bergamot. Je vindt dit gebakje van origine in de omgeving van Sémalens, maar ook in steeds meer andere dorpjes.


Foto: tourisme-lavaur.fr

Foto: tourisme-lavaur.fr

Knoflooksoep
In de omgeving van Lautrec wordt rozekleurige knoflook verbouwd, vandaar stamt de gewoonte om dit in allerlei lokale gerechten te verwerken. De Soupe à l’ail rose de Lautrec staat helemaal in het teken van knoflook. Niet eten als je later op de avond nog plannen hebt..


Foto: tourisme-lavaur.fr

Foto: tourisme-lavaur.fr

Mesturet
Een bijzonder pompoentaartje, dat is de regionale specialiteit Mesturet. Eenvoudig te maken op basis van pompoen, maismeel, eieren en suiker.


Foto: Foto: tourisme-lavaur.fr

Foto: Foto: tourisme-lavaur.fr

Les Croquants de Cordes
Koekjes! Altijd lekker, en dan helemaal als je er amandelen op doet. In het mooie dorpje Cordes-de-Ciel in de Tarn (zie foto hierboven) weten ze wel hoe het moet.


Foto: Foto: saveursdutarn.fr

Foto: Foto: saveursdutarn.fr

Saucisson de Lacaune
Al vele jaren wordt er in Lacaune op traditionele wijze worst gemaakt. De Saucisson de Lacune gaat heel goed samen met een lekker fris glaasje wijn.

Accommodatie in Frankrijk

Op zoek naar een sfeervol huisje, fijne camping, hotel of chambres d'hôtes in Frankrijk? Via de partners van Frankrijk Puur vind je snel aanbiedingen van vakantiehuisjes en campings in Frankrijk.
Klik hier voor vakantiehuisjes
Klik hier voor campings
Klik hier voor hotels en bed & breakfasts/chambres d'hôtes

Lees ook:

1 reactie

Tineke 21 augustus 2018 - 11:30

We waren onlangs op vacantie in de Tarn.
Daar kregen we een regional gerecht geserveerd: Millas op basis van maismeel met bouillon
– met poullet de la fermeben je daarmee bekend?
leuke blog trouwens

Reply

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Accepteren Lees meer

Gratis Frankrijk-tips

Ontvang nieuwe tips van Frankrijk Puur in je mailbox