5

5 kleine natuurcampings in Normandië

Hou je van kamperen op rustige campings, midden in de natuur, waar je optimaal kunt genieten van het echte Frankrijkgevoel? Normandië is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Je vindt er dan ook veel grote campings die in de zomer afgeladen vol zitten. Maar ook de rustzoeker komt aan zijn trekken in deze mooie streek. Ik zocht een vijftal campings in Normandië voor je op zónder zwembad, animatie, restaurant, kinderdisco en supermarkt, maar mét een rustige sfeer en in een groene, natuurlijke omgeving.

Ferme de la Tournerie

Een rustige boerderijcamping in de buurt van de moerasgebieden van Cotentin. Op de boerderij worden workshops gegeven, voor bijvoorbeeld het maken van boter en cider. Kinderen vermaken zich rond de kleine vijver op het terrein. In totaal zijn er zes kampeerplaatsen en twee caravanplekken.
Website

Le Bout de la Ville

Camping du Bout de la Ville is een kleine boerderijcamping nabij Caen. Je zit hier op een terrein van zo’n 5.000 vierkante kilometer in de buurt van allerlei hoogtepunten in Normandië. Er zijn enkele staanplaatsen en huuraccommodaties. Op aanvraag kun je de boerderij bezichtigen. Hier wordt melkvee gehouden, cider gemaakt en er lopen kippen rond.
Website

Aire naturelle Les Ronds Duval

Een veld met 25 kampeerplaatsen, meer is het eigenlijk niet. Maar je zit hier aan de rand van het duingebied bij Hattainville en hebt een prachtig uitzicht over de zee. Wat wil je nog meer?
Website

Aire Naturelle de camping du Moulin Foulon

Onder Bayeux vind je deze natuurcamping met 25 plaatsen. Je kunt je tent opzetten temidden van appelbomen, en je hengel uitwerpen in het beekje dat even verderop stroomt. De zee is op zo’n 15 kilometer afstand, en in de omgeving zijn verschillende leuke dorpen en steden te bezoeken.
Website

Le Château de Monfréville

Geen campers, caravans, auto’s, maar alleen ruimte voor tenten. En dan ook nog in zo’n bijzondere omgeving, in de tuin van een eeuwenoud kasteel, met uitzicht over een natuurgebied. Douchen doe je zelfs in de kelders van het kasteel! Maximaal 25 tenten kunnen er staan, en de eigenaren doen er alles aan om het je naar de zin te maken.
Website

Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

 1. Henry Dunning schrijft:

  Geachte,
  In de regio van Normandië ( d-day tour ) zijn wij ( Ministerie van Defensie ) op zoek naar een plek om met circa 80 mensen te kamperen.
  Wij nemen onze eigen tenten mee en zijn alleen afhankelijk van de sanitaire voorziening en eventueel stroom.
  Zelf denken wij aan een groot grasveld. Nu mogen wij niet zomaar overal onze tenten opzetten en zijn dus genoodzaakt om uit te wijken naar een eventuele camping/boeren terrein.

  Het gaat om de periode: 17 t/m 21 juli.

  Zou u ons hierbij kunnen helpen?

  Hartelijke groet,

  Henry Dunning
  Ministerie van Defensie
  11 luchtmobiele brigade
  13 infanterie bataljon

  1. Martijn
   Martijn schrijft:

   Goedemiddag Henry,

   Bedankt voor je bericht. Ik had je graag willen helpen, maar weet zo geen geschikte plekken voor jullie. Succes met jullie zoektocht!

 2. Tom Streng schrijft:

  Beste Martijn,

  Ik ben op zoek naar een kleine/boerderij camping (evt met zwembad maar is geen vereiste) in de buurt van de invasiestranden waar ik begin september met mijn broer ouderwets kan kamperen in een kleine/middelgrote tent. Voornaamste is dus het bezoeken van de invasiestranden (misschien ook nog Mont Saint Michel met de auto) en om te kunnen fietsen/mountainbiken in de omgeving. Richtprijs ongeveer 25 euro per nacht.

  Hoor graag even of je wat weet.

  Groeten,
  Tom Streng

 3. Hanna schrijft:

  Geachte Martijn,

  Wij zijn op zoek naar een plaats om te kamperen, voor twee personen, in hoog Normandië (Boulogne-sur-mer, Fécamp, Honfleur,…). Dit zou voor de periode 30 augustus – 3 september zijn. We zijn zelf voorzien van een tent, maar niet van sanitaire voorziening of stroom. We houden niet van het grote toerisme en zijn dus op zoek naar een rustige, charmante plek midden in de natuur.
  Zou u ons hierbij kunnen helpen?

  Alvast hartelijk dank.

  Vriendelijke groeten,
  Hanna

 4. Ester schrijft:

  Dankzij dit artikel vorige week op camping du Moulin Foulon enkele dagen verbleven en het was er heerlijk vertoeven onder de appelbomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *