Hautes-PyrénéesOccitanie

5 campings met uitzicht in de Pyreneeën

Kamperen in de bergen, wat is er fijner? Vanuit je tent ‘s ochtends de eerste zonnestralen de bergen zien verlichten, of ‘s avonds met een glaasje wijn voor je tent genieten van de rust en de ruimte, na overdag een stevige bergwandeling te hebben gemaakt. Veel Nederlanders reizen ieder jaar standaard af naar de Alpen. Maar ook in de Pyreneeën heb je campings waar je het ultieme berggevoel kunt beleven. Ik zocht er enkele voor je uit die opvallen door hun ligging en een weids uitzicht bieden op de mooiste Pyreneeënpanorama’s.

Huttopia Font Remeu
Een aardig grote camping, waar je toch in alle vrijheid je tentje op kunt zetten. En dan ook nog eens op grote hoogte: driesterrencamping Font Remeu, op 1800 meter, biedt ruim 120 standplaatsen en verschillende huuraccommodaties. Je staat midden in het gemeentelijke bos, en hebt een grandioos uitzicht op bergtoppen van tot 2900 meter hoogte. Je zit hier in het hart van de Catalaanse Pyreneeën, in het mooie, nog vrij onbekende gebied Cerdagne. Vooral wandelaars komen hier aan hun trekken. Maar ook cultuurliefhebbers, met stadjes als Villefranche-de-Conflent en talloze oude kastelen en ruïnes. En in de winter zit je vlak bij het skigebied Bolquère-Pyrénées 2000. Bekijk de website voor meer informatie.

Camping Les Châtaigniers, Argelès-Gazost
Vlakbij de hoogste toppen van de Pyreneeën, op een kruispunt van dalen ten westen van de Pic du Midi de Bigorre en tussen Lourdes en Cauterets, ligt deze mooie driesterrencamping Les Châtaigniers. Een weids uitzicht over het dal en de omliggende bergtoppen, ruim vijftig kampeerplekken van 100-150 m2, een rustige sfeer en veel mogelijkheden voor uitstapjes. Of je nu van cultuur, natuur of intensief sporten houdt, deze omgeving heeft het allemaal. Fiets de beroemde Pyreneeëncols, bezoek stadjes en monumenten, maak prachtige wandelingen, van lichte tochten met kinderen tot zware beklimmingen van toppen. Bekijk de website van de camping voor meer informatie.

Ferme de Berbescou, Ax les Thermes
Een kleine boerencamping tussen de bergen van de Ariège. Deze schilderachtig gelegen camping heeft 12 plekken, dus je hebt er gegarandeerd een rustige vakantie. Als je wilt kun je ‘s avonds mee-eten met de table d’hôte van de boerderij. En je zit midden in een prachtig wandelgebied, zo maakte ik er twee jaar geleden deze mooie wandeling.

Camping et gîte du Lauzart, Lescun
Ontdek de Atlantische Pyreneeën vanaf deze camping nabij het dorpje Lescun, gelegen in een keteldal. Je hebt er een mooi uitzicht op de granieten rotswanden van deze westelijke Pyreneeëntoppen. In totaal biedt de camping 57 kampeerplaatsen in een rustige, sfeervolle omgeving. Je kunt er de mooiste wandeltochten ondernemen, en bovendien ben je met de auto in een half uurtje in Spanje, maar ook een stad als Pau is goed te bereiken. Hoog tijd om deze kant van Frankrijk eens te ontdekken!

Aire naturelle la Bergerie, Gavarnie
Zowat recht tegenover een van de bekendste plekjes van de Pyreneeën ligt een rustige natuurcamping met een dertigtal plaatsen. Het cirque de Gavarnie is een van die hotspots in de Pyreneeën die je gewoon gezien moet hebben. Vanaf deze camping kun je direct vanuit je tent genieten van het natuurschoon, de steile rotswanden en de iconische waterval.

(Foto’s zijn afkomstig van de campings)


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant