5 Android-apps voor Frankrijkfans

Android is al enige tijd in opkomst en staat op het punt populairder te worden dan Apple’s besturingssysteem. Ook voor liefhebbers van Frankrijk zijn er dan ook steeds meer leuke apps te vinden. Dus heb je een Android-smartphone of-tablet en ben je Frankrijkfan? Dan zijn dit de apps die je zeker niet kunt missen.

Lingopal Frans
Lingopal is een prettige applicatie waarmee je veelgebruikte zinnen kunt oefenen. Je hebt de keuze uit een groot aantal zinnen in verschillende categorieën, zoals ‘Nummers’, ‘Dagen en Tijd’, ‘Dineren’, ‘Winkelen’, ‘Flirten’ en ‘Zakelijke gesprekken’. Wanneer je de app opstart kun je kiezen vanuit welke taal je wilt werken, dit kan onder meer vanuit het Nederlands. Bij elke zin kun je de uitspraak beluisteren. De volledige app kost ongeveer 1,10 euro.
Download de app in de Android Market

Fnacbook
Voor de liefhebbers van Franse literatuur is er de app van de Franse boekwinkelketen Fnac. Met deze app heb je toegang tot het aanbod van meer dan 80.000 Franstalige digitale boeken. Die lees je comfortabel op je smartphone of tablet. Betalen gaat snel en makkelijk met je creditcard. Ideaal om je kennis van het Frans op orde te houden!
Download de app in de Android Market

Franse films
Met de Franse films-app heb je snel en gemakkelijk toegang tot een groot aantal recensies, foto’s, trailers en beschrijvingen van Franse films. Eveneens vind je er informatie over actrices, acteurs en regisseurs die populair zijn in Frankrijk en daarbuiten. Zoek je snel een leuke film om te kopen, huren of downloaden? Met de app blader je eenvoudig door de verschillende categorieën. Ook kun je een trefwoord invoeren, waarna je een lijstje met films krijgt voorgeschoteld.
Download de app in de Android Market

Van Dale Pocket Frans <=> Nederlands
De Van Dale woordenboeken zijn je vast wel bekend. Ze zijn er nu ook voor smartphones. Er is keuze uit een gratis (beperkte) evaluatieversie en een betaalde versie, die voor de ietwat hoge prijs van ruim 20 euro over de toonbank gaat. Voor die prijs heb je wel zowel de Frans-Nederlandse als de Nederlands-Franse versie van de woordenboeken ineen.
Een voordeel van dit digitale woordenboek ten opzichte van de papieren versie is dat er ook spraak- en luisterfuncties inzitten. Je kunt een woord inspreken dat dan vervolgens automatisch opgezocht wordt. Ook kan het woordenboek je de uitspraak van woorden voordoen.
Download de app in de Android Market

Radio France
Radio France is de beheerder van de Franse publieke omroep. Via deze app kun je direct luisteren naar de livestreams van France Inter, France Info, France Musique, France Culture en France Bleu. Handig om je Frans te verbeteren als je onderweg bent!
Download de app in de Android Market

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien