Auvergne-Rhône-AlpesLoire

3 fijne chambres d’hôtes in het departement Loire

Heb jij al eens in een chambre d’hôtes overnacht? Een perfecte manier om Frankrijk en de Fransen beter te leren kennen. Na een lange dag de mooiste dorpjes en natuurgebieden te hebben verkend, ‘s avonds warm onthaald worden door een gastvrije familie. En dan, na je even te hebben opgefrist, heerlijk aanschuiven aan de table d’hôtes, vol met regionale specialiteiten en lekkernijen. Ben je al om? Ik overnachtte tijdens mijn trip door het departement Loire bij drie verschillende chambres d’hôtes. Hieronder lees je mijn ervaringen!

Domaine Chez Judy, Pélussin

In het prachtige natuurgebied Pilat vind je deze charmante chambres d’hôtes en gîte. Je zit hier midden tussen de weilanden en natuur, en hebt een prachtig uitzicht op de hoogste top van de Pilat, de crêt de l’Oeillon. Het domein heeft een kamer en twee studio’s. Ik verbleef in een van deze studio’s, in een apart gebouwtje, een ruime, tot gîte omgebouwde schuur. ‘s Avonds wachtte me een heerlijke maaltijd met lokale specialiteiten, in gezelschap van de gastvrouw en haar dochter. Ze vertelden me alles over de omgeving, de mensen en de bezienswaardigheden en lokale cultuur.

Website

Le Domaine de La Loge, Montverdun

De tweede chambre d’hôtes waar ik verbleef was vlakbij het leuke, rustige dorpje Montverdun. Gelegen aan een lange, smalle weg aan de rand van een natuurgebied, in een oude boerderij. Ik werd onthaald door de eigenaresse van het domein, die dit in haar eentje runt. Een stukje eenvoudiger dan de vorige, maar daarom niet minder comfortabel en rustiek. Buiten op het grasveldje dartelen enkele geitjes, binnen tussen de dikke eeuwenoude muren is het heerlijk rustig, niet in het minst omdat je mobieltje er geen bereik meer heeft. De gastvrouw geeft cursussen keramiek en kan bovendien goed koken. Zo proefde ik er een goedgevulde stoofschotel met eieren, en kreeg ik ‘s ochtends een ontbijt met allerlei eigengemaakte compotes, uiteraard geserveerd op zelfgemaakt aardewerk.

Website

Chambre d’hôtes Les Genets, Saint-Bonnet-le-Courreau

De laatste nacht van mijn verblijf in het departement Loire bracht ik door in een sfeervolle en luxe kamer van Andrée en Armand in het gehucht Trémolin, vlakbij Saint-Bonnet-le-Courreau. Ook hier kon ik aanschuiven aan tafel bij de eigenaren zelf, die gezellig vertelden over hun leven en het werk dat ze doen. Naast de gastenkamers hebben ze een koeienboerderij, wat altijd genoeg werk oplevert. Ze hebben drie mooie kamers, die opvallen door een stijlvolle combinatie van moderne details en de oude afwerking van de muren van de boerderij.

Website

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant