9

9 leuke Franse winkels in Nederland

Hou je ook zo van die authentieke winkeltjes met verse lekkernijen en streekproducten die je in Frankrijk op de gekste plekken kan tegenkomen? En sla je standaard wanneer je in la douce France op vakantie bent een voorraadje in van blikken confit de canard en cassoulet , saucissons secs en weckpotten met paté en vruchten? En loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan Franse boerenkazen? Goed nieuws, want ook in Nederland heb je enkele superleuke winkeltjes waar de passie voor Frankrijk vanaf straalt. Ideale bestemmingen om de tijd tot je volgende Frankrijkreis te overbruggen.

De Fransoos, Leiden

Bij De Fransoos in Leiden tref je vooral heel veel versproducten aan. Diverse Franse kazen, worsten, paté’s, brood, noten, gebakjes, en ook een uitgebreid assortiment aan wijn. Dus heb je binnenkort een feestje, loop dan zeker even bij De Fransoos binnen. (defransoos.nl)

Foto: defransoos.nl

Boulangerie Michel, Den Haag, Rijswijk, Delft

Een succesformule, want in korte tijd zijn er al vijf winkels geopend van deze keten. Je vindt er vooral veel brood, viennoiseries en pâtisseries. Maar je kunt er ook terecht voor andere traditionele Franse streekproducten. En helemaal leuk, je wordt er standaard in het Frans aangesproken! (boulangeriemichel.com)

Foto: boulangeriemichel.com

My Little Patisserie, Amsterdam

Deze kleine winkel in de Amsterdamse wijk De Pijp heeft zich gespecialiseerd in Franse gebakjes. Een winkeltje zoals je hem in Parijs zou kunnen tegenkomen, met alleen de lekkerste pâtisseries. (mylittlepatisserie.nl)

Foto: mylittlepatisserie.nl

Le Fournil de Sébastien, Amsterdam, Hilversum, Amstelveen

Ook deze Franse bakker kende een snelle groei, na de opening van de eerste winkel in 2007. Zelfs de openingstijden zijn er Frans, van 7 tot 7, van maandag tot en met zaterdag. Naast de bekende Franse (stok)broden vind je er allerlei pâtisseries, zoals croissants , pains au chocolat , pains aux raisins , chausson aux pommes en chouquettes. (lefournil.nl)

Foto’s: lefournil.nl

De Madeleine, Breda

Ja, een winkel die je Madeleine noemt, daar hebben ze dan ook precies wat je er kunt verwachten: Madeleines, in diverse smaken. Gewone, maar ook met chocolade, framboos en pistache. En daarnaast kun je er onder andere ook terecht voor macarons die zich volgens sommigen kunnen meten met de beste uit Frankrijk zelf. Proberen dus! (demadeleine.nl)

Foto: demadeleine.nl

L’Occitane en Provence, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Maastricht, Den Haag, Rotterdam, Breda, Roermond

Ben je fan van de Provence en de heerlijke lavendelgeuren en kleuren, dan kun je niet om deze winkelketen heen. L’Occitane, een van oorsprong Franse keten, verkoopt onder eigen merknaam in inmiddels negen vestigingen in Nederland diverse verzorgingsproducten voor mannen en vrouwen, die je helemaal naar het zuiden doen afreizen, in ieder geval voor je gevoel dan wanneer je je ogen even dichtdoet. (nl.loccitane.com)

Foto: L’Occitane en Provence

De Burgerij, Tilburg

De Burgerij in Tilburg brengt je in Franse sferen. Het bestaat uit een delicatessenwinkel, een brasserie en een bed & breakfast. De delicatessenwinkel biedt naast maaltijden uit eigen keuken ook diverse lekkernijen uit Frankrijk, zoals ondermeer worsten, ingeblikte producten en kazen. In de brasserie eet je heerlijke Franse klassiekers, waaronder de uiensoep, escargots en confit de canard. (deburgerij.nl)

Foto: deburgerij.nl

Petit Gâteau, Amsterdam

We keren terug naar Amsterdam voor Petit Gâteau, een gebakjeswinkel met twee vestigingen, waar je terechtkunt voor overheerlijke pâtisseries. Alles wat je van een echte Franse pâtisserie mag verwachten, en dat gewoon in onze eigen hoofdstad. (petitgateau.nl)

Foto: petitgateau.nl

SooFrench, Wassenaar

Franse lunchroom en delicatessenwinkel in een, midden in Wassenaar. Je kunt er genieten van de typische Franse gerechten en producten. De verse gerechten kunnen ook om mee te nemen besteld worden. In het assortiment van de winkel vind je tal van producten die rechtstreeks uit Frankrijk geïmporteerd worden. (soofrench.com)

Foto: SooFrench

Heb jij ook een leuk winkeltje in Nederland gespot waar je Franse producten kunt kopen? Laat het hieronder weten!

CategorieënCultuur
Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

  1. Martijn
   Martijn schrijft:

   Dank je! Ik heb helaas weinig gevonden in het oosten en noorden, behalve dan in Groningen de Franse bakkerij ‘Broodje van eigen deeg’. Maar wellicht dat een van de bezoekers van FrankrijkPuur.nl uit die hoeken van het land nog meer weet?

 1. Judith schrijft:

  Leuk artikel!
  In ‘s-Hertogenbosch is ook een Franse winkel. Robbies in Verwersstraat 33.

  In Gorinchem was er ook 1 maar op internet staat geschreven dat die dicht zou zijn. Franse winkel in de Tinnegieterstraat.

  Succes met je blogs en nieuwsbrieven!

  1. Jennie de Ruiter schrijft:

   Jammer dat in Gorinchem de Franse winkel dicht is. Waar kan ik nu nog de heerlijke Paté krijgen? Of moet ik daarvoor naar den Haag?

 2. Brenda schrijft:

  Je bent mamie gourmande vergeten. Echte Franse bakker met alleen in leiden l twee winkels met ook niet hollandse openingstijden en dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *