10 bijzondere ervaringen in Frankrijk voor op je bucketlist

‘Dat is er een voor op de bucketlist,’ hoe vaak heb jij dat al gezegd in Frankrijk? Met al die toffe dingen die je in Frankrijk kunt doen, heb je kans dat je bucketlist al snel volstroomt. Er is zoveel keus, en er zijn zoveel ervaringen die je zullen bijblijven! Weet je niet waar je moet beginnen? Om je op weg te helpen geef ik hieronder tien leuke dingen in Frankrijk die ik ooit nog eens wil doen.

Wandelroute GR20

Hoog bovenaan op mijn bucketlist staat de prachtige wandelroute dwars door de bergen van Corsica heen, de GR20. Het is een route die jaarlijks door zo’n 10.000 mensen wordt gedaan, waarbij je 200 kilometer overbrugt in ongeveer 14 dagen van 7 uur wandelen. Het is ook een zware route, vooral het noordelijke deel schijnt echt lastig te zijn. Maar zonder twijfel is deze wandeling er een die je niet snel vergeet.

Foto: Pixabay / lemontagnedivertenti

Roadtrip met een retro VW-busje

Hoe gaaf is dat, met zo’n ouderwets Volkswagenbusje door Zuid-Frankrijk touren! Slow travel op z’n best, je rijdt een stukje, bezoekt een dorpje, zet je camper neer aan de rand van een lavendelveld of aan de kust en geniet van een glaasje wijn bij de ondergaande zon.

Foto: 69campers

Fantasticable

Oké, ik weet eigenlijk nog niet zo goed of ik dit wel durf, maar toch gaat hij op mijn bucketlist: de fantasticable. Je hebt ze op een viertal plekken in Frankrijk, waarvan twee in de Franse Alpen, bij La Bresse en Châtel. Die in Châtel ziet er het meest spectaculair uit. Je hangt horizontaal aan een kabel, en gaat superhard naar beneden, met snelheden van tussen de 80 en 100 kilometer per uur. De baan bestaat uit twee delen, en telt in totaal 2,5 kilometer lengte.

Foto: Châtel

Overnachting in een boomhut

Frankrijk heeft tal van bijzondere plekjes waar je kunt overnachten. Bijvoorbeeld: in een boomhut, of in een doorzichtige ronde bubbel. Helemaal een met de natuur, ‘s avonds kijken naar de sterren en ‘s ochtends wakker worden met een vers ontbijtje. Een ervaring die je bij zal blijven!

Foto: Yelloh Village La Plage

Eten in een Michelin-restaurant

Dit hoef je natuurlijk niet specifiek in Frankrijk te doen, maar het lijkt me wel extra leuk: in het thuisland van de Michelingids eten in een restaurant dat minstens één ster heeft. In Frankrijk zijn er zo’n 600 restaurants die een, twee of drie sterren hebben.

Bijvoorbeeld: Le Saint-Estève in Tholonet. Foto: Le Saint-Estève

Bivak in de bergen

Back to basics! Je kunt in de bergen van berghut naar berghut lopen, maar nog avontuurlijker is om zelf je eigen overnachtingsplek te creëren. In de Franse nationale parken mag je over het algemeen bivakkeren wanneer je minimaal één uur van de openbare weg verwijderd bent. Het enige dat je nodig hebt, is een goede slaapzak, eventueel een bivakzak of kleine tent, en natuurlijk warme kleren en eten en drinken.

Foto: Unsplash / Cristian Grecu

Overnachten in een duur hotel aan de Côte d’Azur

Gewoon één nachtje over-the-top duur doen, en genieten van een van de beste hotels aan de Franse Middellandse Zeekust. Een prachtig uitzicht, ongekende luxe, wat wil je nog meer?

Foto: chevredor.com

Train des Merveilles

Een van de mooiste treintochten van Frankrijk loopt van Nice naar Tende in de Alpen. Daarbij kom je door een prachtig, grillig gebied. Direct achter Nice rijd je al door het fotogenieke landschap met de onherbergzame beboste heuvels, en tussendoor de mooiste afgelegen bergdorpjes.

Foto: Office de Tourisme de Tende

Meerdaagse fietstocht

Fietsend zie je zoveel meer dan in de auto. Dat is zeker waar in Frankrijk, waar het tempo van de fiets ideaal is om een bepaalde streek tot in detail te leren kennen. Daarom zou ik graag nog eens een van de lange-afstandsfietsroutes willen rijden. Bijvoorbeeld de Via Rhôna, die loopt van Genève naar de Middellandse Zee. Of het Franse deel van de EuroVélo 4, van Calais naar Roscoff in Bretagne.

Oud & nieuw in Frankrijk vieren

Oud & Nieuw met familie en vrienden vieren is natuurlijk altijd leuk. Maar wist je dat ze er in Frankrijk ook wat van kunnen? Het lijkt me bijvoorbeeld super om eens een Oud&Nieuw-feest mee te maken in een van de Franse skigebieden, zoals Tignes of La Plagne. Omringd door witbesneeuwde bergen naar een indrukwekkend vuurwerk kijken, sprookjesachtiger kan het haast niet. De hele periode rond kerst en de jaarwisseling worden er trouwens sfeervolle activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld afdalingen met fakkels. Ook romantisch natuurlijk: Oud&Nieuw in Parijs. Elk jaar wordt de lichtstad prachtig verlicht.

Foto: La Plagne

Wat staat er op jouw Frankrijk-bucketlist?

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant